Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä viikko on Tampereella pyhitetty pesäpallojuhlalle: paitsi lauantaina mennään naimisiin – "Ei kannata vetää itseään siihen kuntoon ettei muista asioita"

Manse PP:n historiallinen mestaruus sunnuntaina tiesi samalla sitä, että mestarijoukkueen pelaajien tai toimihenkilöiden ei lähipäivinä tarvitse miettiä miten aikansa kuluttaisi.

Nyt juhlitaan.

Maanantaina iltapäivällä Tamperelainen tapasi Kehräsaaressa kolme pesäpalloilijaa, jotka vaikuttivat olosuhteisiin nähden hyvinkin virkeiltä.

Länsirannikolla naisten porilaiset Superpesis-mestarit harmittelivat, että monet palasivat töihin tai kouluun jo maanantaina. Arki ei iskenyt miesten mestareihin yhtä nopealla aikataululla, vaan juhlat olivat vasta alussa.

– Jokainen on järjestellyt asiansa niin ettei ihan heti tarvitse lähteä töihin. Tämä viikko on pyhitetty juhlimiselle, ensi viikolla palataan arkeen, kertoo joukkueen pudotuspelien sankari, pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu joukkueen kapteeni Tuomas Jussila.

Juhliminen ei kuitenkaan tarkoita aikuisten miesten palloilumeiningeissä mitään ison mittakaavan rymykännejä. Tästä on nuorempiaan valistanut joukkueen yksi syömähampaista, jo aiemmin kolmen SM-kullan mies Henri Puputti, 38 vuotta.

– Sanoin kaikille jätkille jo sunnuntaina, että muistakaa nauttia tästä. Se tarkoittaa sitä, ettei kannata vetää itseään siihen kuntoon ettei muista asioita. Jos haluaa kunnolla vetää pöhnän, sen voi vetää sitten vaikka joulukuussa illan pimeinä tunteina, täräyttää Puputti.

Vieressä seisoo Severi Tikkakoski, joka voisi ikänsä puolesta olla vaikka Puputin poika. Miehillä on ikäeroa seitsemäntoista vuotta.

– Olen vain noudattanut vanhempien neuvoja ja vinkkejä kiltisti, toteaa Tikkakoski naama peruslukemilla ja saa konkarit vieressä raikuvaan nauruun.

Manse PP:n miesten ensimmäinen Suomen-mestaruus tarkoittaa myös sitä, että Tampereelle ei ole vielä kehittynyt virallista pesäpalloilun juhlakohdetta. Se voisi olla pesäpalloilijoiden mielestä sama kuin kiekkoilijoillakin.

– Suihkulähde on. Sinne mahtuu niin jääkiekkojoukkue kuin pesäpalloilijatkin. Saa käyttää, mutta ei ole pakko, nauraa Tuomas Jussila.

Henri Puputti jatkaa painokkaalla puheenvuorolla siitä, että tamperelaisten pitäisi nyt arvostaa laajemminkin sitä mitä tuli saavutettua.

– Kun tämä projekti lähti alkuun ja Tampereelle kasattiin tällainen nippu, niin kyllähän sitä kuuli ulkopuolelta että ei tuosta tule mitään. Sitten kannattaa muistaa, että joukkueeseen kuuluu muitakin kuin pelaajia. Näin on mahdollista menestyä, mutta se vaatii sitä että kaikki tekevät yhdessä hommia.

– Ei meillä ollut tavoitteena mestaruus, me halusimme mitalia. Pitää vaan jokaiselle nostaa hattua että kaikki ovat painaneet sydämen kanssa hommia. Näidenkin jätkien kanssa tässä on todella hienoa seistä. Me olemme menneet yhteisenä rintamana ja tukeneet toisiamme tiukoissakin paikoissa. Silloin mitataan se, että onko kyseessä huippujoukkue vai ei. Se ei menee niin että tuossa on huippupelaaja, koitapa onnistua: joukkue onnistuu, Puputti sanoo.

Syyskuun viimeinen viikko jatkuu seesteisissä juhlatunnelmissa, vaan kääntyy lopulta lokakuuksi romanttisissa merkeissä. Joukkueen konkariosastoon lukeutuva Joonas Eirola astelee lauantaina avioliiton satamaan ja kannustamassa nähdään silloinkin tuttuja miehiä.

– Kyllä se näin on. Siihen asti pitää jaksaa, kolmikko veistelee.