Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pia sai unelmaroolin suurmusikaalissa – "Tämä on isointa, mitä minulle on teatteriuralla tapahtunut"

Teatteri: Tampereen Teatterin oma Pia Piltz sai koe-esiintymisten kautta pääosan teatterin ensi syksyn Anastasia-suurmusikaalissa.

”Muistinsa menettänyt nuori nainen, joka omaa vahvan luonteen, itsevarmuutta, päättäväisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Tarinan edetessä hän alkaa ymmärtää, että voisi mahdollisesti olla keisari Nikolai II:n kadoksissa oleva tytär. Anya ei ole se tavallinen satuprinsessa, vaan omaperäinen ja yllätyksellinen.”

Tällä roolikuvauksella Tampereen Teatteri haki näyttelijää Anyan eli suuriruhtinatar Anastasian rooliin tammikuun puolivälissä pidettyihin koe-esiintymisiin. Anastasia-suurmusikaalin pääosan esittäjältä odotettiin osaamista sopraanon tai mezzosopraanon äänialalta.

Pääosan esittäjä julkistettiin tiistaina. Roolin saa Tampereen Teatterin oma näyttelijä Pia Piltz.

– Tämä on isointa, mitä minulle on teatteriuralla tapahtunut, naurahtaa Piltz.

Tammikuussa rooli ei vielä ratkennut, sillä keväällä järjestetyllä toiselle koe-esiintymiskierroksella koelaulajien parhaimmisto pääsi jo dialogin kimppuun ja testaamaan kemiaa potentiaalisten vastanäyttelijöidensä kanssa. Muut näyttelijät julkistetaan myöhemmin.

Musikaalin ohjaa Suomen eturivin musikaaliohjaaja Samuel Harjanne, jonka viime aikaisia töitä Tampereella ovat TTT:n Billy Elliot ja Kinky Boots.

Tämä on isointa, mitä minulle on teatteriuralla tapahtunut.

Piltz on näytellyt aiemmin Harjanteen ohjauksessa vuonna 2012 Aladdinissa Helsingin Aleksanterin teatterissa. Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneessa TT:n Les Misérablesissa he olivat kumpainenkin näyttämöllä.

– Hänen kanssaan on ihanaa tehdä töitä. Ihailen Samuelin tietämystä musiikkiteatterista.

Tampereen Teatterille on myönnetty lupa tehdä vuonna 2016 Broadwaylla kantaesitetystä Anastasia-musikaalista oma versio. Ensimmäisiä käsikirjoitusversioita on jo valmistunut ja harjoitukset käynnistyvät marraskuussa.

Tarina perustuu vuonna 1997 ensi-iltaan tulleeseen animaatioelokuvaan, joka pohjautuu tarinaan vuonna 1918 ainoa tsaariperheen surmista henkiinjääneestä Venäjän suuriruhtinatar Anastasiasta.

– Piirretyn olen katsonut jo aikoinaan moneen kertaan läpi. Tarinan mystisyys kiehtoi.

Piltz on viimeksi nähty nimiroolissa Anna Kareninassa ja hän oli myös yhdessä päärooleista Saatana saapuu Moskovaan -näytelmässä. Hän on ollut näyttämöllä myös muissa TT:n viime vuosien musikaaleissa, kuten Notre Damen kellonsoittaja, Cats, Sugar – Piukat paikat ja Les Misérables.