Tampereen Viinikanlahdelle rakennetaan viherseinä

Viinikanlahden alueelle rakennetaan viherseinää tällä viikolla. Viherseinä rakennetaan Hatanpään valtatien varteen, jätevedenpuhdistamoalueelle, pyöreän biokaasulaitoksen seinustalle.

Seinä rakennetaan kahdessa osassa. Viherseinä on kokonaisuudessaan 8 m leveä ja 8 m korkea. Se koostuu 64:stä metri kertaa metrin suuruisesta kasvilaatikosta. Syksyllä 2021 seinä rakennetaan neljän metrin korkeuteen ja korotetaan vuoden päästä kahdeksaan metriin. Teräsrakenteinen viherseinä seisoo omalla perustuksellaan.

Kokonaisuus siirretään myöhemmin Keskuspuhdistamo Oy:n rakentaman uuden Viinikanlahden pumppaamon seinälle.

Kasvit ovat suomalaisia kalliokasveja ja niiden kasteluun kerätään katolta sadevesiä. Viherseinässä käytettävää kunttaa eli suomalaista metsänpohjaa nostettiin kesäkuussa 2021 alueilta, jotka jäävät Ojala-Lamminrahkan uuden kaupunginosan rakentamisen alle.

Lisäksi kasvilaatikoihin on istutettu monivuotisia kasveja kuten puolukka, kevätpiippo ja kallioimarre. Kasvilaatikoissa on kasvualustana kivivillaa ja osassa lisäksi multaa sekä vedenpidätysrakeita. Laatikot ovat olleet kesän ajan kasvamassa Epilän taimistolla.

Viherseinän biodiversiteettiä, hiilijalanjälkeä ja toimivuutta pohjoisissa olosuhteissa sekä vaikutuksia veden viivytykseen ja puhdistukseen tutkitaan vuoden ajan.

Seinän on suunnitellut Ramboll. Teräsrakenteen toteuttaa Proinfra.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut