Vilkkaasti liikennöidyn ongelmatien pätkän keskikaiteelliset ohistuskaistat valmistuivat – "Kiireellisimmin parantamista odottaa onnettomuusaltis ja yhä päivittäin jonoutuva tieosuus Alasjärven ja Käpykankaan välillä"

Valtatie 9:n keskikaiteelliset ohituskaistat Yliskylän ja Orituvan välillä ovat valmistuneet.

Yliskyläntien ja Orituvan väliselle valtatieosuudelle valmistui noin kolmen ja puolen kilometrin pituinen keskikaiteellinen ohituskaistapari. Ohituskaistaparin rakentamisen ohella on rakennettu uusia kääntymiskaistoja ja rinnakkaisteitä sekä väistötila Teerimaantien liittymään. Samalla parannettiin tievalaistusta ja riista-aidat uusittiin. Riista- ja pieneläinten kulkumahdollisuutta parantamaan rakennettiin uusi Vähä-Teerijärven alikulkukäytävä, jota tarvittaessa voivat käyttää myös jalankulkijat ja pyöräilijät.

Rakennustyöt alkoivat viime vuoden syyskuussa, kestivät noin vuoden ja valmistuivat pari kuukautta etuajassa. Myös budjetti alitettiin. Ohituskaistaparin ja siihen liittyvien järjestelyjen kustannukset olivat noin 9 miljoonaa euroa.

Seuraavaksi Orivedellä parannetaan Oriveden keskustan eritasoliittymän kohdalla olevan ohituskaistan järjestelyjä. Liikenteen turvallisuutta parannetaan rakentamalla nykyiselle ohituskaistalle keskikaide ja parantamalla kaistajärjestelyjä. Työt keskustan kohdalla alkavat näillä näkymin vuonna 2022.

Alasjärvi-Käpykangas odottaa yhä pääsyä parannettavien osuuksien kärkikastiin

Pirkanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Juha Sammallahti kiittelee tiedotteessa Yliskylä-Oritupa-välille nyt valmistunutta kokonaisuutta, mutta kantaa huolta myös valtatie 9:n jatkokehittämisestä yhteysvälinä:

– Täytyy olla tyytyväinen, kun pitkään toivotun ja vilkkaasti liikennöidyn yhteysvälin liikenteellisiin ongelmiin saatiin hieman helpotusta. Nyt tehty parannus on kuitenkin vain ensiapua valtatieyhteyden kipupisteisiin. Kiireellisimmin parantamista odottaa onnettomuusaltis ja yhä päivittäin jonoutuva tieosuus Alasjärven ja Käpykankaan välillä. Tietöiden käynnistämisjärjestyksen saneli käytettävissä oleva rahoitus. Nyt valmistuneet toimenpiteet saatiin käyntiin alueellisella perusväylänpidon rahoituksella, kun taas Tampereen pään parantaminen edellyttää kalleutensa vuoksi eduskunnan erikseen päättämää kehittämisrahoitusta.

Valtatie 9:lle valmistuneesta rakennusurakasta vastasi Kreate Oy ja rakennuttajakonsulttina toimi Ramboll Finland Oy. Parannusinvestoinnin tilaaja oli Pirkanmaan ELY-keskus, jossa projektipäällikkönä toimi Heikki Koski.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut