Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere etsii Vuoden aikuista ja Vuoden vapaaehtoista – "Luo hyvää yhteishenkeä ja turvallisen toimintaympäristön..."

Tampereen kaupunki valitsee ja palkitsee vuosittain tamperelaisia, jotka ovat erityisen ansiokkaasti toimineet muiden hyväksi. Parhaillaan on käynnissä kaksi hakua, joissa etsitään Vuoden aikuista ja Vuoden vapaaehtoista.

Tänä vuonna Vuoden aikuinen -tunnustuksen teemana on turvallisuus ja Vuoden vapaaehtoisen teemana yksinäisyyden torjunta. Palkittavia voi ehdottaa 17. lokakuuta asti.

Vuoden aikuinen -tunnustus myönnetään lasten ja nuorten hyväksi työskentelevälle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle. Tänä vuonna tunnustuksen teemana on turvallisuus.

– Vuoden aikuinen luo hyvää yhteishenkeä ja turvallisen toimintaympäristön lapsille ja nuorille. Hän edistää lasten ja nuorten turvallista arkea erilaisissa ryhmissä tai yhteisöissä ja puuttuu lasten ja nuorten väliseen kiusaamiseen hyvillä toimintatavoilla tai menetelmillä. Hän voi myös toimia perheiden tukena ja edistää lapsen turvallisuutta kotona, kertoo lapsiasiamies Tiia Heinäsuo kaupungin tiedotteessa.

Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi etsitään tamperelaista henkilöä tai toimijaa, joka tekee ruohonjuuritasolla vapaaehtoistyötä. Tänä vuonna tunnustus myönnetään vapaaehtoiselle, joka toimii yksinäisyyden torjumiseksi.

– Yksinäisyyden kokemus on lisääntynyt viime vuosina kaikissa tamperelaisten ikäryhmissä. Korona ja siihen liittyvät rajoitukset ovat lisänneet etenkin nuorten aikuisten ja ikäihmisten yksinäisyyden tunnetta, mutta yksinäisyyttä voi kokea kuka tahansa. Etsimme Vuoden vapaaehtoiseksi tamperelaista, joka pyrkii erilaisin tavoin lievittämään muiden yksinäisyyden tunnetta.

– Hän on kannustava esimerkki, joka tuo iloa, tukea, voimavaroja ja toivoa niille, joiden kanssa hän toimii, sanoo hyvinvointikoordinaattori Jaana Ylänen.

Tamperelaiset voivat esittää perusteltuja ehdotuksia siitä, kenelle nämä tunnustukset pitäisi myöntää. Ehdotuksia voi jättää lomakkeella 17. lokakuuta asti. Jos haluaa ehdottaa sekä Vuoden aikuista että Vuoden vapaaehtoista, tulee täyttää kummastakin oma lomake.

Vuoden aikuinen -palkinnon saajan valitsee sivistys- ja kulttuurilautakunta. Vuoden vapaaehtoisen valitsee puolestaan sosiaali- ja terveyslautakunta.

Palkinnon saajat julkistetaan 2. joulukuuta.