Pirkanmaan kansanedustajat laativat yhteisen vetoomuksen Finnairille – "Tampere-Pirkkalan suoria yhteyksiä on tärkeää lisätä"

Pirkanmaan kansanedustajat vetoavat yhdessä Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien puolesta. Kansanedustajat ovat toimittaneet asiasta julkisuuteen yhteisen tiedotteen.

– Yhteydet on turvattava, koska kysymyksessä on maakuntamme elinkeinoelämän, yritysten ja työpaikkojen tulevaisuus. Tampere-Pirkkalan kenttä on osa laajempaa liikenneyhteyksien kokonaisuutta. Finnairin on turvattava hyvät yhteydet maailmalle. On tärkeää, että myös Pirkanmaan asukkaiden ja yritysten tarpeet ohjaavat ratkaisuja. Toimivat yhteydet vaikuttavat yritysten sijoittumiseen, kannanotossa todetaan.

– Keskuskaupunki Tampere on monipuolinen kansainvälinen kaupunki Tampere-taloineen ja Uros-areenoineen. Suomen toiseksi suurin kasvukeskus ansaitsee omat lennot Finnairilta.

Ennen koronapandemiaa Finnair lensi Tampere-Pirkkalan lentoasemalta suoria lentoja ainoastaan Helsinkiin.

– Lentokentällä valmistui kattava remontti vuonna 2018, jonka hinta oli kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa. Tampere-Pirkkalan lentokentän suoria yhteyksiä on tärkeää lisätä, kansanedustajat painottavat.

Pirkanmaan kansanedustajat tekevät yhteistyötä maakunnan painoarvon lisäämiseksi valtakunnallisessa päätöksenteossa. Pirkanmaan kansanedustajat tekevät yhteistyötä myös naapurivaalipiirien edustajien kanssa etenkin ylimaakunnallisissa asioissa.

Vetoomuksen ovat kirjoittaneet alle Pauli Kiuru (kok.), Veijo Niemi (ps.), Marko Asell (sd.), Jari Kinnunen (kok.), Arto Pirttilahti (kesk.), Jouni Ovaska (kesk.), Arto Satonen (kok.) ja Sari Tanus (kd.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut