Linnainmaan Lidlin erikoiset parkkiruudut puhuttavat, tästä on kyse – "Kun auto on pysäköity keskelle ruutua..."

Autoilu: Uuden maalaustavan ruutuja on muun muassa Linnainmaan myymälän pysäköintialueella.

Syyskuun alussa avatun Tampereen Linnainmaan Lidlin pysäköintialueen parkkiruutumaalaukset ovat perinteistä mallia erikoisemmat, sillä ruutujen välissä on eräänlaiset 20 sentin levikkeet.

Lidlin kiinteistöpäällikkö Arttu Puhakka kertoo, että uuden maalaustavan idea on ohjata kuljettajat parkkeeraamaan autonsa niin, että autojen väliin jää aina turvallinen väli, kun ihminen luonnollisesti tähtää aina ruudun keskelle.

– Halusimme omalta osaltamme tehdä pysäköinnistä turvallisempaa ja välttää parkkipaikalla tapahtuvia vahinkoja, Puhakka perustelee.

Konsepti ei suinkaan ole uunituore: uudet parkkiruudut suunniteltiin vuonna 2017 ja ensimmäiset uudenlaiset ruudut saatiin myymälän pihaan vuonna 2018.

Lidlin parkkiruutujen leveys on tavallisissa parkkiruuduissa 2,7 metriä ja invapaikoilla 3,5 metriä. Suomessa parkkiruutujen ohjeellinen leveys on 2,5 metriä, eli Lidlin ruuduissa ylimääräistä tilaa on 20 senttimetriä.

Mitoituksessa otetaan huomioon henkilöauton koko ja oven leveys.

Tarkoituksena on ohjata pysäköinti keskelle ruutua, jotta oven avaamiselle jää riittävästi tilaa.

– Kun auto on pysäköity keskelle ruutua, jää ohjeellisissa parkkiruuduissa autojen väliin vapaata tilaa 0,7 metriä ja meidän ruuduissamme tilaa on 0,9 metriä. Kaksinkertaisen viitoituksen tarkoituksena on ohjata pysäköinti keskelle ruutua, jotta oven avaamiselle jää riittävästi tilaa, kiinteistöpäällikkö Arttu Puhakka kertoo.

Hänen mukaan jatkossa vastaavat pysäköintiruudut tehdään kaikille Lidlin omille uusille ja remontoitaville pysäköintialueille. Tähän mennessä uuden mitoituksen ruutuja löytyy 16 myymälän pihasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut