Tamperelaismusikaali pääsee esille musikaalioscarien jakoseremoniassa – "Meitä pidetään yhdenvertaisina tekijöinä Broadway-tuotantojen rinnalla"

Lauri Mikkolan Lola ja drag-enkelit TTT:n Kinky Bootsissa. Kari Sunnari
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tänään uusintaensi-iltansa saava Tampereen Työväen Teatterin Kinky Boots pääsee esille Tony-gaalassa New Yorkissa.

Musikaalioscareiksi kutsutut Tonyt jaetaan sunnuntaina kuuluisassa Winter Garden -teatterissa New Yorkissa.

Tony Awards -tapahtuman tuottaja otti yhteyttä ja pyysi Kinky Boots -musikaalia edustamaan Suomea gaalassa. Työryhmän videotervehdys nähdään järjestyksessään 74. palkintojenjakoseremoniassa.

Musikaalin ohjaaja Samuel Harjanne on innoissaan.

– Se, että juuri meidät on pyydetty edustamaan pohjoismaista ja jopa eurooppalaista musikaalilaatua maailman suurimpaan musikaaligaalaan, on jo itsessään suuri saavutus. On kerta kaikkiaan hienoa, että suomalainen osaaminen nousee maailmankartalle ja meitä pidetään yhdenvertaisina tekijöinä Broadway-tuotantojen rinnalla, sanoo Harjanne tiedotteessa.

Tony Awards on musikaalien Oscar-gaala, jossa palkitaan Broadwayn vuoden menestyneimmät tuotannot ja taiteilijat. Tapahtumalla on juuri tänä vuonna erityinen painoarvo, kun teatterit ympäri maailmaa avaavat ovensa pandemian jälkeen.

Koko tapahtuma, The Tony Awards Present: Broadway’s Back! , lähetetään suorana CBS-kanavalla sekä striiminä Paramount+ -palvelussa ja CBS sovelluksessa kello 21-23 sikäläistä aikaa.

Myös lokakuussa ensi-iltaan tuleva musikaali Matilda sai kansainvälistä huomiota keväällä, kun musikaalin säveltäjä Tim Minchin kehui Twitterissä Matildan lapsityöryhmää nähtyään teatterin musiikkivideon Revolting Children. Minchinin tillä on 1,4 miljoonaa seuraajaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut