Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hans Välimäki laittoi taas kuppiloita kuntoon Tampereella: ”Jos ei ole draamaa niin se on tylsää”

Televisio: Julkisuudesta tuttu suorasuinen ravintoloitsija antaa realityohjelmassaan kyytiä myös synnyinkaupunkinsa ravintoloille. Tällä viikolla kamerat kävivät Los Pollosissa.

Kovaäänistä keskustelua kuusi ja puoli tuntia, josta pitäisi raapia kasaan tasan 42 minuutin viihdeohjelma maanantaille parhaaseen katseluaikaan. Tämäkin on yksi monista haasteista, joihin Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelman tuotannon tulee varautua.

Mainittu tilanne liittyy jaksoon, joka esitetään maanantaina Nelosella kello 20 alkaen. Se kuvattiin kesäkuussa Koski Pintxossa Tampereella.

– Harvemmin mistään paikasta jää kuitenkaan sellainen olo, että tänne en kuvausten jälkeen tule enää uudelleen, Välimäki kommentoi kahta kuvattua kautta.

Ravintoloitsija Mikko Reinikka pitää Välimäen näkemyksiä ohjelman markkinointipuheena. Ohjelman mainostekstissä puhutaan Reinikasta ”vastahakoisena omistajana” sekä kipinöiden sinkoilusta.

– Minulla ei äänenvoimakkuus noussut koko viikon aikana. Se on selvä että ohjelmaan tarvitaan draamaa: jos ei ole draamaa, niin se on tylsää, Reinikka sanoo.

Ravintoloitsija näkee jakson samaan aikaan kuin muukin televisiokansa.

– Haluttiin uusia vinkkejä, reseptejä ja apua toimintaan. Ruokalistasta tuli laajempi ohjelman konsultoinnin ansiosta.

Viikko oli toki teknisistä seikoista johtuen raskas.

– Elettiin kesäkuun alkua ja ilmastointi täytyi pitää pois päältä ettei humina tule ääniraidalle. Sitten kaksi kameraa kuvaa ja vielä äänimies on erikseen ja sitten Hans seuraa selän takana. Eihän se tavallinen viikko ole.

Välimäki puhuu yleisellä tasolla siitä, millaiset seikat saavat miehen kiihtymään. Joskus kierrokset nousivat Moskito Television -yhtiön tuottaja Santtu Palmin mukaan sillekin tasolle, että ohjelman tuotantoryhmä oli joutunut miettimään, mitä tehdä tilanteessa jossa Välimäki lähtee menemään kesken kuvausten.

– Tällä tuotantokaudella on kerran ollut sellainen tilanne, että olen miettinyt, lähteeköhän Hans oikeasti menemään. Missään paikassa ei ole ollut lähelläkään sellainen fiilis, että meidät ajettaisiin pois, Palm kuvailee.

– Välinpitämättömyys ja laiskuus. Ne ovat sellaisia ominaisuuksia, joiden kanssa menee hermot välittömästi. Teen siviilissä kuusipäiväistä työviikkoa: painun raflaan viimeistään yhdeksän ja kymmenen välillä ja lähden aikaisintaan iltakuudelta himaan. Sitten mietin, että olisi tässä parempaakin tekemistä ja käämi palaa, Välimäki kuvailee.

Haastatteluhetkellä Välimäki istuu Palmin kanssa Koskikeskuksessa sijaitsevan Los Pollosin pöydässä. On menossa ohjelman toinen kuvauspäivä ostoskeskuksen pohjakerroksessa, ja tunnelmassa on lievää jännitettä.

– En nyt kauheasti lähde kommentoimaan, koska meillä on mikrofonit päällä koko ajan ja kaikkea mitä tässä puhutaan, on valmius käyttää ohjelmassa, kommentoi ravintoloitsija Toni Leskinen kuvausryhmän ollessa ruokatauolla.

Aamun aikana Välimäki on ehtinyt seistä jo hyvän tovin Leskisen selän takana seuraamassa, mitä miehen päivittäistoimintaan kuuluu. Torstaina on vietetty ”uuden Pollosin” avajaisia. Avajaisetkin nähdään valmiissa ohjelmassa.

– Kyllä tässä hermot ovat jo ehtineet kiristyä, ravintoloitsija myöntää.

Asetelma on nyt kuitenkin helpompi. Välimäki kertoo arvostavansa Leskisen työtä suuresti.

– Toni on hyvä kokki, ilman muuta eikä se yrittämisestä ole hänellä kiinni. Muutamia asioita tässä on noussut esille: vaikuttaako ravintolan sijainti siihen, ettei asiakkaita tule? Toisaalta moni maailman huippurafloista on vähän kummallisessa paikassa, se voi lisätäkin kiinnostavuutta. Entä se, että listalla on ollut tarjolla pelkkää kanaruokaa?

Tarjoillaanko Koskikeskuksessa jatkossa muutakin kuin pelkkää kanaa?

– Sen näette sitten valmiista ohjelmasta, Palm sanoo.