Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokia aloittaa kolmannet koronarokotukset – rokotuksia myös lyhyellä annosvälillä rokotetuille

Perjantaista alkaen Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen myös korkeintaan kuuden viikon annosvälillä rokotetuille. Tälle ryhmälle kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset ovat jo alkaneet, kerrotaan tiedotteessa. Walk in -rokotuspäiviä on tulossa jälleen lokakuussa.

Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotusten antamisen henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksen rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa korkeintaan kuuden viikon annosvälillä. Asiasta linjaa kaupungin rokotustyöryhmä yhdessä lääketieteellisen johdon kanssa.

Tähän ryhmään kuuluu terveydenhuoltohenkilöstöä, joka toimii ensilinjassa koronapotilaiden hoidossa ja näytteenotossa. Lisäksi ryhmään kuuluvat hoivakotien asukkaat ja heitä hoitava henkilökunta sekä ne iäkkäät, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotuksen lyhyellä annosvälillä.

Hoivakotien asukkaat rokotetaan hoivakotien yksiköissä. Muille iäkkäille kolmas rokote annetaan Nuijamiestentien rokotuspisteellä ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivinä. Vaihtoehtoisesti ajan voi myös varata etukäteen sähköisesti osoitteessa nokia.terveytesi.fi tai soittamalla koronarokotusten puhelinajanvaraukseen 03 5652 1108, joka on auki tiistaisin kello 8–14.

Varotoimena kolmatta annosta ei vielä rokotusten alkaessa tarjota alle 30-vuotiaille miehille. Kolmansien annosten ikäraja ei kuitenkaan koske voimakkaasti immuunipuutteisia, sillä heillä vakavan koronavirustaudin riski on huomattavasti suurempi kuin muilla saman ikäisillä.

Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannet rokotukset alkoivat Nokialla maanantaina. Ryhmä ei ole sama kuin aiemmin rokotetut riskiryhmät 1 ja 2. Nokian kaupungin nettisivuille on koottu ja lisätty tietoa, ketkä kuuluvat tähän rokotusryhmään sairautensa tai tilansa vuoksi.

Voimakkaasti immuunipuutteisille voidaan antaa kolmas rokoteannos vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.