Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ei me lennetäkään... -” Tampereen ja Sisä-Suomen näkökulmasta päätös lentojen lopettamisesta olisi kestämätön ja käsittämätön”

Finnairin suunnitelma siitä, että yhtiö ei avaa tänä talvena lainkaan lentoreittiä Tampere-Pirkkalasta Helsinki-Vantaalle, tuli järkytyksenä tamperelaisille, jotka ehtivät jo iloita ainakin osan vanhan normaalin paluusta myös lentoliikenteeseen.

Iloa oli jo ehtinyt lisätä kauan toivottu Ryanairin paluu Tampere-Pirkkalaan ja vielä eniten odotetulla lentoyhteydellä Lontoon Stanstedtiin marraskuusta alkaen. Reittiä olivat toivoneet paitsi lomamatkailijat myös paikallinen elinkeinoelämä.

Tämän lisäksi AirBaltic avaa yhteytensä Riikaan lokakuussa. SAS:kin on palauttamassa Tukholman yhteytensä. Lisäksi lomamatkojen järjestäjä Tui on lentää Tampere-Pirkkalasta säännöllisesti etelän lomakohteisiin. Hyvältä näytti jonkin aikaa.

Juuri elinkeinoelämälle Tampere-Pirkkalan yhteyden katkaiseminen Helsinki-Vantaan jatkolennoille olisi kova isku. Tampereen ja Sisä-Suomen näkökulmasta päätös lentojen lopettamisesta on kestämätön ja käsittämätön. Juuri nyt tarvitaan yhteyksiä, kun markkinoita avataan ja niitä jaetaan uudestaan. Korona ei siirrä kaikkia tapaamisia Teamsiin. Ne, joissa euromittarilla suurimmat päätökset tehdään, pitää edelleen hoitaa kasvokkain. Muuten nimiä ei saada paperiin.

Finnairin aikomus siirtää yhteys Tampereelta Helsinkiin bussikyydiksi maantielle on toki vasta suunnitelma. Neuvotteluyhteys täytyy pitääkin auki. Tässä Tampereella on myös valtteja. Valtakunnan kakkoskeskus kasvaa ja elinkeinoelämä nousee jajoilleen. Yhteyksiä tarvitaan. Avautuvan areenakin lisää kansainvälistä vetovoimaa.

Muistaa sopii sekin, ettei syöttöyhteys Helsingin kautta Eurooppaan ja maailmalle ole ainoa, jos valtionyhtiö Finnair haluaa Tampereen laiminlyödä. Tässä tilanteessa SAS voisi kokeilla uudelleen Tukholman rinnalla myös säännöllistä Kööpenhaminan lentoa. Eikä edelleenkään kannata unohtaa AirBalticin Riikan yhteyttä, joka on yllättävän kätevä vaihtoyhteys moneen eurooppalaiseen suurkaupunkiin.

Yhteistä ääntä tarvitaan juuri nyt. Linjat on pidettävä auki moneen suuntaan..