Komisario Koskinen kesäteatteriin Tampereen Komediateatterissa, tarina kokonaan uusi – "Niin siinä kävi että Panu lyttäsi sen heti..."

Rooleissa Komisario Sakari Koskisena Tommi Raitolehto, Ulla Lundelinina Kaisa Hela, Risto Pekkinä Jari Ahola ja Veli-Pekka Simona Tuukka Huttunen. Tampereen Komediateatteri
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Komediateatteri tuo Seppo Jokisen dekkarihahmo komisario Koskisen ensi kesänä ulkonäyttämölleen.

Kokonaan uusi tarina syntyy Jokisen ja ohjaaja Panu Raipian yhteistyönä.

Komisario Koskinen ja pahanpuhujat saa ensi-iltansa 9.6.2022.

Komisario Sakari Koskisena nähdään Tommi Raitolehto, Ulla Lundelinina Kaisa Hela, Risto Pekkinä Jari Ahola ja Veli-Pekka Simona Tuukka Huttunen.

– Kun Panu otti noin vuosi sitten yhteyttä ja ehdotti yhteistä näytelmäprojektia, tiesin heti että tämä on tarjous, josta en voi kieltäytyä (jos tällainen mafiatermi vielä sallitaan). Ensimmäinen lähtökohtamme oli, ettemme lähde liikkeelle vanhojen kirjojeni pohjalta, vaan teemme kokonaan uuden jutun. Minä kirjoitan proosamuotoisen komisario Koskinen -tarinan, jossa on mukana lukijoilleni tuttuja henkilöitä kaikkine tuttuine ominaisuuksineen, ja jonka Panu sitten muokkaa näytelmämuotoon. Sovimme myös, että keskinäinen palaute tulee olla ehdottoman vilpitöntä. Lähdin kirjoittamaan ensimmäistä versiota suuren inspiraation, lähes sokean innoituksen vallassa, ja niin siinä kävi että Panu lyttäsi sen heti. Pitkän hedelmällisen keskustelun jälkeen tajusin kaikki ne viat mitä siinä oli, kuin myös sen että lyttäys oli paras mahdollinen alku tälle yhteistyöllemme. Seuraava versio oli jo enemmän Panun mieleen ja sain häneltä rakentavia ohjeita ja vinkkejä parantaa sitä vielä entisestään. Nyt se toimii. Yhteistyömme on ollut tähän mennessä antoisaa ja sellaisena tulee talven aikana jatkumaan. Olen siitä varma, kuvailee Jokinen kirjoitusprosessia Tampereen Komediateatterin tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut