Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona vähentää yhä vahinkoja – LähiTapiola laskee kotivakuutuksen hintaa ensi vuonna

Näkökulma: Pandemia-aika on ollut vakuutusyhtiöille hyvää. LähiTapiola Pirkanmaa laskee kotivakuutuksen maksua ensi vuonna.

Korona-aikana liiketoimintaa on jaettu voittajiin ja häviäjiin.

Vahinkovakuuttaminen on ollut pandemia-aikana hyvä liiketoiminnan ala.

Näin ainakin LähiTapiola Pirkanmaassa, vakuuttaa toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

Edelleen jatkuva koronapandemia ja sen aiheuttama poikkeuksellinen alkuvuosi on tuonut tuottoja vahinkovakuutusyhtiöille, sillä korvattavia vahinkoja sattuu edelleenkin vähän.

– Varsinkin ensimmäisenä koronavuonna, kun ihmiset joutuivat olemaan kotona, tapaturmatiheys laski, liikennevahingot vähenivät hurjasti ja myös omaisuusvahinkoja oli vähemmän. Hyvällä uralla ollaan edelleen, eikä tapaturmatiheys ole vieläkään vuoden 2019 tasolla.

Tämä näkyi tuloksessa vielä vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana. LähiTapiola Pirkanmaan vahinkovakuuttamisen maksutulo oli 38,1 miljoonaa euroa. Kasvu viime vuoden vastaavaan oli 8,2 prosenttia. Liikevoittoa kertyi 6,5 miljoonaa euroa.

Toimintaympäristö on suotuisa. Tampereelle perustetaan yrityksiä ja tänne muuttaa uutta väkeä.

Hyvän tuloksen taustalla on myös asiakasmäärän kasvu. Tästä toimitusjohtaja antaa krediitin Pirkanmaan vetovoimalle.

– Toimintaympäristö on suotuisa. Tampereelle perustetaan yrityksiä ja tänne muuttaa uutta väkeä. Olemme olleet kasvussa aktiivisesti mukana ja pärjänneet tosi hyvin. On mukavaa toimia tällaisella alueella.

Myös sijoituksissaan LähiTapiola Pirkanmaa onnistui vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana hyvin vaikeamman ensimmäisen koronavuoden jälkeen.

Kuusela uskoo, että vakuuttamisessa tilanne normalisoituu vähitellen, kun Suomi avautuu. Vakuutusneuvos ennakoi, että vahinkotiheydessä palataan koronaa edeltäviin lukuihin jo ensi vuoden aikana. Tästä huolimatta hyvään liiketulokseen reagoidaan ensi vuoden vakuutusmaksuissa.

– On paikallaan kiittää asiakkaita huolellisuudesta. Ensi vuonna ei olla tekemässä korotuksia lainkaan ja kotivakuutuksen maksua ollaan alentamassa 2 prosentilla, kertoo Kuusela.

LähiTapiola Pirkanmaalla on noin 98 000 henkilö-, maatila-, yritys- ja yhteisöasiakasta