Kokoomusedustajat: Finnair ei saa jättää Tamperetta – "Ei voi olla niin, että Suomen annetaan myös liikenteen palautumisen osalta pudota muun Euroopan kelkasta"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kokoomuksen kansanedustajat paheksuvat Finnairin suunnitelmia lakkauttaa lentoliikenne myös Tampereen ja Turun lentoasemilta.

Viisi kansanedustajaa lähetti asiasta tiedotteen torstaina.

– Suomi on pitkien etäisyyksien maa kaukana pohjoisessa. Lentoliikenne on aivan keskeinen osa liikennejärjestelmäämme ja sen toimivuus on kriittinen tekijä kilpailukykymme kannalta. Ei ole mahdollista, että kotimaan lentoliikenteen annettaisiin taantua pois, Kokoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnan valiokuntavastaava, kansanedustaja Heikki Autto toteaa.

Kokoomusedustajat toteavat, että Tampereen ja Turun seudut samoin kuin Jyväskylä, Joensuu, Kajaani Kokkola-Pietarsaari ja Kemi-Tornio ovat kaikki keskeisiä vientiteollisuuden ja koulutuksen keskuksia, jotka tarvitsevat toimivat yhteydet sekä pääkaupunkiseudulle että maailmalle.

– Kansallisena lentoyhtiönä Finnairin tulee olla suomalaisille yhteys maailman markkinoille. Näiden yhteyksien täytyy olla kunnossa joka puolelta maata, toteaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Jari Kinnunen.

Kokoomuksen kansanedustajat Jari Kinnunen, Pauli Kiuru, Arto Satonen ja Sofia Vikman muistuttavat, että nyt kotimaanyhteyksien osalta vaarassa olevalla Tampereen lentoasemalla on merkittävä vaikutus alueensa liike-elämälle, elinvoimalle sekä vetovoimalle.

Kokoomusedustajat katsovat, että hallitus on epäonnistunut karkeasti omistajaohjaus- ja liikennepolitiikassaan, kun pääosa Suomesta on jäämässä ilman toimivia lentoyhteyksiä koronapandemian jälkeen.

– Ei voi olla niin, että Suomen annetaan myös liikenteen palautumisen osalta pudota muun Euroopan kelkasta. Hallituksen täytyy viimeistään nyt havahtua toimimaan, jottei Suomi jää joka sektorilla jälkeen, kansanedustaja Heikki Autto jyrähtää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut