Kohta juhlitaan Tampereella järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa – Tampere vaikuttaa alkaa lauantaina

Tampere vaikuttaa! -viikko alkaa lauantaina. Se kestää lokakuun 1. päivään asti.

Tänä vuonna tapahtumaviikolla nostetaan esiin järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa eri puolilla kaupunkia. Viikko liittyy valtakunnalliseen Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivään.

Tampere vaikuttaa! -viikon aikana useat yhdistykset järjestävät avointen ovien päiviä ja vapaaehtoistoimintaan on mahdollista tutustua Iloa vapaehtoistoiminnasta -aluetapahtumissa Hervannassa, Lielahdessa, Tesomalla, Keskustassa ja Tammelassa.

– Viikolla haluamme tehdä näkyväksi järjestötoiminnan rikkauden Tampereella, jotta yhä useampi löytäisi järjestöjen toiminnan pariin. Järjestöt tarjoavat vertaistukea ja tukea eri elämäntilanteisiin, mielekästä harrastustoimintaa sekä mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan ja oman osaamisen hyödyntämiseen, toiminnanjohtaja Nina Lindberg Artteli-kumppanuusyhdistyksestä kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tampere vaikuttaa! -viikon lisäksi ympärivuotista tukea järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan löytämiseksi saa nyt myös Lähellä.fi-verkkopalvelusta, joka kokoaa Pirkanmaan järjestöjen tarjoaman tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen.

Verkkopalvelun rinnalla toimii Lähellä-puhelin, josta on mahdollista saada apua itselle sopivan toiminnan löytämiseksi. Lähellä-keskuksen numero on 050 323 3773 ja puhelin on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 9–14 välisenä aikana.

Tänä vuonna liputetaan jo kuudetta vuotta peräkkäin Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Samana päivänä juhlitaan myös Tampereen päivää. Tampere vaikuttaa! -viikkoa koordinoi Tampereen Järjestöedustamo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut