Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Härmälässä ja Rantaperkiössä rakennetaan viettoviemäriä

Tampereen Härmälän ja Rantaperkiön alueilla rakennetaan viettoviemäriä. Viettoviemäriä rakennetaan 1,5 kilometrin matkalle Leirintäkadun ja Sarankulmankadun väliselle osuudelle. Samassa urakkakokonaisuudessa Tampereen Vesi rakentaa uutta vesijohtolinjaa ja Tampereen kaupunki parantaa kevyen liikenteen väyliä.

Viettoviemärin linjaus kulkee Nuolialantien pohjoispuolella Leirintäkadulta K-Market Härmälänkulmalle asti ja siitä eteenpäin kadun eteläpuolta Sarankulmankadulle asti. Nuolialantien pohjoispuolella tehdään myös Tampereen kaupungin ja Tampereen Veden toista urakkaa.

Leirintäkadulle rakennetaan hajunpoistoyksikkö. Maan pinnalla on näkyvissä pieni rakennus ja maan alla betoninen kaivo.

Työmaat aiheuttavat liikennejärjestelyjä pääasiassa Nuolialantien kevyelle liikenteelle. Nuolialantien kevyen liikenteen väylistä on käytettävissä töiden aikana vain toinen puoli. Reitti vaihtelee työtilanteen mukaan Nuolialantien puolelta toiselle.

Samaan urakkaan kuuluu myös betonisten pudotuskaivojen rakentaminen Veturikadulle ja Rantaperkiönkadulle. Kaivorakenteet jäävät kokonaan maanpinnan alapuolelle.

Myöhemmin pudotuskaivoon yhdistetään viemäriputki, jota pitkin Lempäälän ja Vesilahden jätevedet sekä osa eteläisen Tampereen jätevesistä johdetaan pudotuskaivoon ja siitä edelleen alas Sulkavuoren tuloviemäritunneliin. Tämän viemäriosuuden toteuttaa Tampereen Vesi.

Työt alkoivat elokuun viimeisellä viikolla ja valmistuvat kesällä 2022.