Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Skanska aloittamassa toisen kerrostalon rakentamisen Ranta-Tampellan kanavan varteen

Skanska ennakoi aloittavansa loppuvuoden aikana rakennustyöt Ranta-Tampella kanavakorttelin toisessa kerrostalossaan As. Oy Ranta-Tampellan Masuunissa.

Ranta-Tampellan kadulle kanavan varteen tulevassa 9-kerroksisessa yhtiössä on 51 asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen asuntoihin saakka. Katutasoon on suunnitteilla liiketila, ja ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ulkovälinevarasto, saunaosasto ja yhteistila, joka sopii tapahtumien lisäksi esimerkiksi työskentelyyn tai vierashuoneeksi. Yhteisten tilojen parvekkeilta on näkymä kanavan suuntaan. Varsinaiset asuinkerrokset alkavat toisesta kerroksesta.

Masuunin pihakannen alla sijaitsee pysäköintihalli, jossa pysäköintioikeuden ostaneet voivat pysäköidä mihin tahansa vapaana olevaan paikkaan. Jokaisella paikalla on myös mahdollisuus sähköauton lataukseen.

Yksiöissä on ranskalainen parveke, ja sitä isommissa asunnoissa parveke on lasitettu. Asumismukavuutta lisäävät lattialämmityksen ja -viilennyksen yhdistelmä sekä tavanomaista suuremmat ikkunat, jolloin luonnonvaloa tulee asuntoihin enemmän. Yhtiön polkupyöräpajassa perushuollot ja pesut onnistuvat vaivatta, ja Masuunin katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan yhteisten tilojen käyttämästä sähköstä.

– Ranta-Tampellan Masuunissa kestävyysnäkökulmien lisäksi asukasviihtyvyyteen on panostettu paljon. Talon yhteisten tilojen myötä asumiselle tulee uusia ulottuvuuksia, ja esimerkiksi Postin pakettiautomaatti helpottaa arjen logistiikkaa. Asuntojen kattavan taloautomaatiojärjestelmän Smart-paneelista voi esimerkiksi säätää sisäilmastoa sekä seurata huoneiston kulutustietoja, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta yhtiön tiedotteessa.

Ranta-Tampellan Masuunin rakentamisen ennakoidaan alkavan kuluvan vuoden lopulla, ja kohde valmistuu syksyllä 2023. Skanska rakentaa parhaillaan rantakortteliin myös As. Oy Ranta-Tampellan Kaplan -nimistä kohdetta, joka valmistuu loppuvuodesta 2021.