Kävelyopastuskyltit tulevat Tampereelle – Neljä ensimmäistä alueopastetta ovat jo paikallaan

Tältä näyttää kyltti käytännössä. Tampereen kaupunki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen keskustaan on tulossa uudenlainen kävelyn opastuskokonaisuus. Neljä ensimmäistä alueopastetta ovat jo paikoillaan tarjoamassa kävelijöille tietoa ympärillä olevista kohteista. Tarpeellista tietoa tarjoavat opasteet houkuttelevat tutustumaan ympäristöön kävellen ja auttavat pysymään reitillä.

Esimerkiksi rautatieaseman edustalla oleva alueopaste toivottaa junamatkustajat tervetulleeksi Tampereelle ja ohjaa keskeisimpiin kohteisiin.

Alueopasteita sijoitetaan noin 400 metrin eli 5 minuutin kävelymatkan välein. Neljä ensimmäistä alueopastetta löytyvät rautatieasemalta, Tuomiokirkonkadulta, Itäiselläkadulta ja Tullikamarinaukiolta.

Jo vuonna 2016 valmistuneen opastejärjestelmän konseptin toteutus tuli ajankohtaiseksi nyt, kun raitiotie on keskustan ja Hervannan osalta valmistunut ja kävelyreitit taas kävelijöiden käytettävissä. Opastuskokonaisuuteen kuuluvat alueopasteet ja viitat.

Alueopasteet tarjoavat uudella tavalla tietoa ympäristöstä. Pylonimaisessa opasteessa esitetään kartalla lähellä olevia kohteita kuten nähtävyyksiä, kulttuurikohteita, aktiviteetteja sekä liikennepalveluita. Jokaiseen kohteeseen liittyy myös joko maastossa tunnistettava silhuetti tai liikennemerkeistä tuttu piktogrammi.

– Perinteiseen karttaan tottuneille ja Tampereen hyvin tunteville kartta voi näyttää ensisilmäyksellä erikoiselta. Katselusuuntaan asemoitu kartta auttaa erityisesti Tampereeseen vasta tutustuvia liikkumisessa, kertoo liikenneinsinööri Katja Seimelä kaupungin tiedotteessa.

Etäisyys kohteisiin kerrotaan sekä perinteisesti metreinä että minuutteina, ja kartalla on esitetty viiden minuutin kävelysäde. Tavoitteena on lisätä liikkumista kävellen suunniteltujen käyntikohteiden välillä ja kannustaa myös spontaaniin pistäytymiseen useammassa kiinnostavassa paikassa.

– Opastuksella tehdään näkyväksi, että Tampereen keskusta on todella kompakti kokonaisuus, jossa kaikki kohteet ovat lähellä ja kävellen saavutettavissa, kiteyttää Seimelä.

Loput kymmenen alueopastetta toteutetaan lähiviikkoina ydinkeskustaan ja Hervannan keskukseen, ja näihin opasteisiin tulee myös valaistus.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut