Tampereella aloitetaan kolmas rokotekierros voimakkaasti immuunipuutteisille

- Pekka Ruissalo

Teemu Nurmi

Tampereen kaupunki aloittaa kolmannen koronarokotteen antamisen niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Tutkimusten mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vaste kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi. Kolmas rokoteannos täydentää heidän suojaansa.

Kolmannen rokotteen saa ilman ajanvarausta Ratinan rokotusyksikön walk in -linjalta ma–pe kello 8–18 tai ajanvarauksella Ratinasta tai terveysasemilta. Ajan voi varata verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samalla valmisteella kuin toinen rokoteannos. Lääketieteellisten syiden tai rokotteiden saatavuuden vuoksi kolmas rokote voidaan kuitenkin antaa myös eri valmisteella kuin toinen rokote.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut