Epäilty lapsiin kohdistunut ahdistelutapaus Tampereella: Mies seurasi lapsia ja hänen kerrotaan tarttuneen kiinni tyttöön

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii 19. syyskuuta Tampereella tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelutapausta. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Ryhmä lapsia oli sunnuntaina Hatanpään Sale-kaupan edustalla ja lähistöllä, jossa he olivat tekemisissä sähköpotkulaudalla liikkuneen mieshenkilön kanssa. Mies saapui paikalle hieman ennen kello 13.

Yksi lapsista oli lainannut luvallisesti miehen sähköpotkulautaa hetken aikaa. Mies oli itsekin ajellut sähköpotkulaudalla kaupan ympäristössä eikä ollut kaiken aikaa yhdessä lasten kanssa. Lapset olivat kaupan lähistöllä noin kello 13.15 saakka. Nämä seikat on voitu todeta valvontakameran tallenteelta.

Tapahtumien tarkka kulku on poliisin mukaan tämän jälkeen hieman epävarma, mutta lapset olivat pian poistuneet läheisen kadun, Siirtolapuutarhakadun, suuntaan.

Osa lapsista oli liikkeellä polkupyörällä, osa kävellen. Lapset olivat kertomansa mukaan havainneet, että heitä oli seurannut mieshenkilö.

Miehen kerrotaan tarttuneen seurueessa olleeseen tyttöön kiinni Siirtolapuutarhankadulla ja tässä yhteydessä miehen sukupuolielin olisi mahdollisesti ollut näkyvillä, sanoo poliisi.

Lapset olivat päässeet poistumaan tästä tilanteesta ja olivat menneet kertomaan tapahtumasta aikuisille.

Valvontakameran tallenteesta on voitu todeta, että lasten kanssa oli kaupan läheisyydessä tekemisissä mieshenkilö, jolla oli tummat vaatteet, huppu päässä ja maski kasvoillaan. Poliisin tiedotteessa sanotaan, että lapset ovat toisaalta kertoneet, että myöhemmässä vaiheessa vaatetus olisi mahdollisesti ollut erilainen ja on kerrottu muun muassa punaisesta lippalakista ja keltaisesta väristä vaatteessa. Lasten mukaan mies oli puhunut englantia.

Mikäli tällaisesta tapahtumasta on havaintoja tai tietoja, pyydetään ensisijaisesti olemaan yhteydessä tutkivan ryhmän sähköpostiin pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 0503998 024.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut