Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkoilija Ville Koistinen vaihtoi kiekkokaukalot ravintolamaailmaan – "Lounaspuoli on ihan maailmanluokan tasoa"

Uranvaihdos: Entinen huippupuolustaja siirtyi peliuransa jälkeen Wanhan Tapin toimitusjohtajaksi. Kuluva alkusyksy muuttui äkisti, kun Koistinen oli vaarassa kuolla.

Keväällä 2021 puolustaja Ville Koistinen teki päätöksen, että jääkiekkoilijan uraa on eletty jo tarpeeksi. Koistisen osalta voi sanoa, että uraa riitti: ensimmäinen kausi ammattilaisena nähtiin kaudella 2000–2001, jolloin puolustaja pelasi kuusi ottelua Ilveksen liigajoukkueessa.

Sittemmin Koistinen ehti nähdä paljon muutakin kuin Hakametsän hallin valot. 103 ottelua NHL:ssä, 67 AHL-ottelua, kolme ottelua KHL:ssä, MM-hopea ja MM-pronssi... ja uran varsinainen kukoistus Euroopan sarjoissa, joissa Sveitsissä ja Saksassa tuli paras menestys.

– Kahdeksassa eri sarjassa ammattilaiskiekkoa. Ehtihän siinä nähdä monenlaista.

Kiekkouransa loppuvaiheessa Koistinen sijoitti lähiöravintolaansa Wanhaan Tappiin Nekalassa. Huhtikuussa mies nimitettiin ravintolayhtiön toimitusjohtajaksi. Vanha kotiosoite sijaitsi melkein legendaarisen kortteliravintolan naapurissa.

– Konsepti on ollut erittäin hyvä, ja varsinkin ruokapuolta kehtaa mainostaa vaikka itse tässä mukana hääriikin. Ravintolapäällikkö loihtii päivästä toiseen sellaiset lounaat, että se puoli on ihan maailmanluokan tasoa, Koistinen kehuu.

Toimitusjohtajalla on visioitakin tulevaisuuden varalle.

– Ydintuote on hyvä, ja sitä on ollut ajatuksena parantaa muutamalla tarkkaan harkitulla hankinnalla, Koistinen kuvailee.

Ravintolassa on nähty usein tamperelaista palloiluväkeä, muun muassa kiekkokenttien takuuvarma romantikko Ville Nieminen. Tappara-mies Nieminen ja Ilves-kasvo Koistinen ovat hyviä ystäviä jo kahdenkymmenen vuoden takaa.

– ”Nemo” soittelee taajaan ja juttua riittää. Nyt hän tuli vaimonsa kanssa käymäänkin, kun minulla on tämä toipumisjakso menossa.

Toipumisjakso, tosiaan. Elokuussa Koistinen kävi kuoleman porteilla, kun pään valtimo napsahti poikki kesken kuntosaliharjoituksen.

– Hiukan väsytti, ja sitten olikin viikon valot pois, kiekkomies muistelee.

Koistinen on toipunut vaarallisesta tilanteesta hyvin. Lokakuussa mies käy kuulemassa lääkärin näkemyksen siitä, koska olisi jälleen aika ajaa henkilöautoa.

– Liikaa ei auta murehtia, mitä vaan voi tapahtua milloin tahansa. Pitää osata nauttia siitä mitä on ja tehdä elämässä hyviä asioita kun sain vielä siihen mahdollisuuden, Koistinen sanoo.

Kuntoutukseen liittyy olennaisesti Ville Nieminen. Miehet ovat erittäin tuttu näky yhteisiltä sauvakävelylenkeiltä, jotka jatkuvat edelleen.

– Nemon kanssa olemme taas käyneetkin sauvakävelyllä, Koistinen kertoo.