Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Rantatielle tulee ensimmäiset raitiotiekiskot torstaina – "Rataa varten on tehty pohjatöitä, ja kiskoja päästään nyt asentamaan"

Raitiotieallianssi tuo Tampereen Rantatielle ensimmäiset raitiotiekiskot torstaiaamuna kadun länsipäähän. Kaksoisraidetta asennetaan tässä vaiheessa noin 50 metriä. Kiskojen asennusta jatketaan loppuvuoden ajan sitä mukaa kun raitiotien ratapohjaa valmistuu. Kaikkiaan Rantatien länsiosalle asennetaan tänä vuonna kaksoisraidetta yhteensä noin 350 metriä.

Rantatien kiskot asennetaan betonista valettavaan kiintoraidelaattaan. Raidetöitä ovat Rantatiellä edeltäneet johtojen ja putkien siirto pois raitiotien alta.

– Lisäksi rataa varten on tehty pohjatöitä, ja kiskoja päästään nyt asentamaan kadun länsipään ratapohjien valmistumisen jälkeen. Kiskojen asentamista seuraavat muottityöt sekä kiintoraidelaatan betonointi, työmaapäällikkö Mika Virtanen Raitiotieallianssista kertoo.

Lopuksi alue pinnoitetaan tulevien pysäkkien osuudelta asfaltilla ja muulta osin Rantatien raitiotie toteutetaan nurmiratana.

– Kiskojen tuomisesta betonivalun ja asfaltoinnin valmistumiseen kestää useampia viikkoja. Nurmirata kaksoisraiteelle toteutetaan ensi vuoden aikana.

Rantatien osuus raitiotiestä on tässä rakentamisvaiheessa noin 607 metriä ja se toteutetaan pysäkkialueita lukuunottamatta kiintoraiteena, jonka pintarakenne on nurmea. Sepänkadun ja Rantatien välinen osuus puolestaan on sepelirataa, jonka rakentaminen alkaa ensi vuoden puolella. Tänä vuonna raidetöitä tehdään myös Sepänkadulla, jonne ensimmäiset kiskot asennettiin elokuun alussa. Sepänkadulle kaksoisraidetta rakennetaan tänä vuonna noin 300 metriä.

Katusuunnitelmissa raitiotie kulkee kadun pohjoisreunalla ja autoliikenteen ajorata eteläpuolella. Kadun eteläreunassa kulkee jalkakäytävä sekä välikaista, johon sijoitetaan katupuita sekä kadunvarsipysäköintiä. Pyöräily on linjattu lähes koko kadun matkalta ajoradalle.

Kadun molempiin päihin tulee kiertoliittymät, joiden yhteydessä pyöräily ohjataan erillisiltä väyliltä ajoradalle. Kiertoliittymien itä- ja länsipuolilla pyöräliikenne ohjataan omille väylilleen.