Suomen Työväen Musiikkiliitto viettää 100-vuotisjuhlia Tampereella – Kuorojen esityksiä lauantaina Ratinassa ja Koskikeskuksessa

Teemu Nurmi

Suomen vanhin harrastemusiikkijärjestö Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM) ry viettää 100-vuotisjuhlatapahtumaansa Tampereella tulevana viikonloppuna.

STM 100 -musiikkijuhla kokoaa musiikkiliiton jäsenkuoroja esiintymään eri puolilla Tampereen keskustaa lauantaina.

Kuorojen ja lauluyhtyeiden esityksiä voi kuulla kauppakeskus Ratinassa ja Koskikeskuksessa kello 11–12.30 ja Laikunlavalla kello 11–13.15.

Lisäksi Työväenmuseo Werstaalla on ohjelmassa kello 12–13 turkulaisen lauluyhtye Rafaelin enkeleiden musiikillinen luento ”Dan Andersson ja hänen suomentajansa”.

STM 100 -juhlakonsertti ”Laulujen loimu” kuullaan Aleksanterin kirkossa kello 18. Konsertissa esiintyy liiton jäsenkuoroja, ja lisäksi konsertissa kantaesitetään Antti Nissilän säveltämä ja sanoittama musiikkiliiton 100-vuotisjuhlavuoden tilausteos.

Suomen Työväen Musiikkiliitto on perustettu 25.–26.9.1920 pidetyssä perustamiskokouksessa Tampereen työväentalolla, jonne työväenkuorojen ja -orkestereiden edustajat kokoontuivat ”työväenlaulun, työväensoiton kauniit ja suuret tulevaisuuden aatokset aivoissa askarrellen”. Liiton 100-vuotisjuhlatapahtuma oli tarkoitus alun perin järjestää syyskuussa 2020, mutta koronapandemian vuoksi tapahtuma siirrettiin vuodella eteenpäin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut