Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Avoimia työpaikkoja on tarjolla historiallisen suuri määrä" – Työttömien määrä laskee Pirkanmaalla kovaa vauhtia

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi elokuussa laskuaan. Pirkanmaan TE-toimistoon ilmoitettiin elokuussa ennätyksellisen paljon uusia avoimia työpaikkoja, yli 12300 kappaletta.

– Avoimia työpaikkoja on tarjolla historiallisen suuri määrä. Jakauma koskettaa kaikkia pääammattiryhmiä, ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan Ely-keskuksesta hehkuttaa tiedotteessa.

Pirkanmaalla oli elokuussa yhteensä 24580 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 23 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuina heistä oli yhteensä 1 850 henkilöä, eli 68 prosenttia vähemmän vuoden 2020 elokuuhun verrattuna.

Työttömien määrä laski kaikissa ikäluokissa.

– Erityisen ilahduttavaa oli nuorten 15-24-vuotiaiden työttömien määrän vähentyminen. Heidän osaltaan työttömyys laski eri ikäluokista eniten eli yli 30 prosenttia edellisvuoden elokuuhun verrattuna, Salminen toteaa.

Työttömyys koskettaa edelleen eniten toisen asteen koulutuksen saaneita. Heidän osuutensa kaikista työttömistä oli 52 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi elokuussa kasvuaan. Heitä oli noin 32 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Pirkanmaalla uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin elokuussa yli puolet enemmän kuin vuosi sitten. Yhteensä niitä oli ennätysmäärä eli 12387 kappaletta. Valtaosa uusista paikoista eli 39 prosenttia oli rakennus-, korjaus- ja valmistelutyössä sekä prosessi- ja kuljetustyössä. Palvelu- ja myyntityön osuus kaikista uusista avoimista tehtävistä oli 20 prosenttia. Myös asiantuntijatehtävissä uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta.