Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Tampereelle tarvitaan esteetön jääkiekkokaukalo – "Esteettömässä jääkiekkokaukalossa ei ole kynnystä vaihto-, ja rangaistusaitioihin, ja niiden kohdalla kaukalo on läpinäkyvää muovia, jotta pelaajat näkevät kentälle"

Tampereelle halutaan esteetön jääkiekkokaukalo ennen kaikkea parajääkiekkoilijoita varten.

Kaupunginvaltuutettu Joonas Kiviranta (ps.) jättää asiasta valtuustoaloitteen tänään maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa. Aloitteen on allekirjoittanut 9 valtuutettua.

Parajääkiekko on urheilulaji, jossa pelaajat liikkuvat jäällä kelkassa istuen. Esteettömiä kaukoaloja on Suomessa vain muutama.

– Erona tavanomaiseen kaukaloon, esteettömässä jääkiekkokaukalossa ei ole kynnystä vaihto-, ja rangaistusaitioihin, ja niiden kohdalla kaukalo on läpinäkyvää muovia, jotta pelaajat näkevät kentälle. Tämä mahdollistaa itsenäisen liikkumisen aitioihin, kentän tapahtumien seuraamisen, sekä näköyhteyden tuomareihin, perustelee Kiviranta aloitteessa.

Kivirannan mukaan Tampereella lajia on pelattu vuodesta 2011. Koko maassa aktiivipelaajia on noin 50, harrastajien määrä on tätä suurempi.

– Esimerkiksi Hakametsä Sport Campuksen toteutuksen yhteydessä yksi kaukalo ja halli voitaisiin toteuttaa esteettömänä. Mikäli Hakametsä osoittautuisi soveltuvaksi kohteeksi, tarjoaisi se samalla hienot puitteet esimerkiksi parajääkiekon leiritoiminnalle, ja kansainvälisille otteluille, ehdottaa Kiviranta.