TS: Väärä pelaaja sai ottelurangaistuksen Pirkkalan Pingviinien ottelussa, Jääkiekkoliitto ei purkanut tuomiota – "Määrätty pelikielto on kumottava"

Naantalissa pelattiin aiemmin syyskuussa juniorien kiekko-ottelu, jonka tapahtumia on sittemmin puitu Jääkiekkoliitossa ja Urheilun oikeusturvalautakunnassa asti.

Ottelusta kertoo Turun Sanomat verkkosivuillaan.

Ottelussa kohtasivat VG-62:n ja Pirkkalan Pingviinien U19-joukkueet. Ottelu päättyi naantalilaisten voittoon. Lopussa naantalilaispelaaja laukoi kiekon kohti Pirkkalan maalivahtia summerin jo soitua, ja tästä seurauksen Pingviinien pelaaja löi tätä Turun Sanomien mukaan poikittaisella mailalla.

Tapahtuneesta tuomittiin ottelurangaistus, mutta väärälle pelaajalle. Rangaistus määrättiin pelaajalle, joka oli tapahtumahetkellä jäähyaitiossa. Hän sai ottelun seurauksena yhden ottelun pelikiellon. Jääkiekkoliiton kurinpito myönsi asian päätöksessään vedoten siihen, että heillä ei ole omien sääntöjensä puitteissa mahdollista muuttaa päätöstä.

Pelaaja valitti asiasta Turun Sanomien mukaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Lautakunta asettui pelaajan tueksi.

– Oikeusturvalautakunta toteaa, että näissä olosuhteissa lisärangaistuksen antamista voidaan kurinpitopäätöksen sääntöjenmukaisuudesta huolimatta kuitenkin pitää sillä tavoin kohtuuttomana, että määrätty pelikielto on kumottava, lautakunnan perusteluissa todetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut