Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hervannan Poliisimuseo on auki ilman ajanvarausta – poliisihaalarit taas testissä, partioajopeli käytössä

Museokävijöiden ei enää tarvitse varata vierailuaikaa etukäteen, sillä Tampereen Hervannassa sijaitsevaan Poliisimuseoon pääsee jatkossa ilman ajanvarausta.

– Koronavirustilanne jatkuu Suomessa kuitenkin edelleen, joten toivomme, että 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat museovieraat käyttävät suu- ja nenäsuojaa tiloissamme. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta, noudatat turvaväliohjeita ja tulet meille vierailulle vain terveenä, tutkija Maritta Jokiniemi Poliisimuseosta muistuttaa tiedotteessa.

Osa museon toiminnoista on ollut pois käytöstä koronatilanteen takia. Nyt muun muassa Poliisikamari Pokelan pienet poliisihaalarit pääsevät pois varastosta ja lapset voivat taas pukeutua niihin.

– Avaamme jälleen käyttöön myös pelihuoneen, jossa voi kokeilla partioajopeliä. Poliisi ja rosvo -tietovisassa pääsee testaamaan poliisin työn ja rikoshistorian tuntemusta. Supo-pelissä on kuva-arvoituksia, joiden avulla voi päätellä tiedustelun maailmaan liittyvää slangia. Myöhemmin syksyllä avaamme lisäksi uudistetun rikospaikkatilan, Jokiniemi jatkaa.

Poliisimuseo on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10–15 ja lauantaisin kello 12–17. Sisäänpääsy on ilmainen.