Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyn yhteishaku: Tampereen ammattikorkeakouluun tuli 4 200 hakemusta – maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus veti eniten

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) hakukohteisiin tuli noin 4 200 hakemusta. Hakemuksia tuli runsaasti myös osaamispulasta kärsiville aloille.

Marraskuun alussa pidetään neljä valintakoetilaisuutta, joihin odotetaan yli 1 700 osallistujaa.

Ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella suosituin oli uusi maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, johon oli 245 ensisijaista hakijaa. Koulutus järjestetään yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

Toiseksi eniten hakijoita oli sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen. Hakijamäärä nousi eniten sosionomin tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa.

YAMK-hakukohteissa eniten ensisijaisia hakijoita veti sosiaali- ja terveysalan ylempi tutkinto-ohjelma, hyvinvointiteknologia. Toiseksi suosituin oli tradenomin ylempi tutkinto-ohjelma, dataosaaminen ja tekoäly.

– Tamkin hakukohteet kiinnostavat, myös sellaiset alat, joilla on pula osaajista. On hienoa huomata, että uusi maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, joka antaa valmiudet suomalaiseen työelämään, osoittautui vetovoimaiseksi, kommentoi vararehtori Päivi Karttunen tiedotteessa.

Tammikuussa 2022 alkaviin opintoihin on yhteensä 508 aloituspaikkaa.