Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteriarvio: Kännykät paljastavat salatut kaksoiselämät – "Selitykset ja valheet eivät auta, kun aviomies saa viestin, jossa toinen mies kaipaa hänen suudelmiaan"

Teatteriarvio: Italialaiseen menestyselokuvaan perustuva Salaisuuksen ilta sai Suomen kantaesityksensä TT-Freckellissä.

Paolo Genovesen elokuva Perfetti sconosciuti saavutti maailmanlaajuisen suosion. Tampereen Teatteri ehätti ensimmäisenä nappaamaan Juha Siltasen suomentaman ja dramatisoiman näytelmän.

Neljä miestä ovat olleet kaveruksia pitkään ja yhteisessä illanvietossa ovat mukana myös nykyiset naiskumppanit. Illan emäntä ehdottaa Totuus tai tehtävä -tyylistä leikkiä, jossa jokainen laittaa puhelimensa pöydälle, ja kaikki illan aikana tulevat puhelut ja viestit luetaan yhdessä.

Empimisen jälkeen pöydällä on seitsemän kännykkää ja jokaisen pirinän jälkeen jännitys kasvaa. Selitykset ja valheet eivät auta, kun aviomies saa viestin, jossa toinen mies kaipaa hänen suudelmiaan.

Vaimollakaan ei ole puhtaita jauhoja pussissa eikä juuri kenelläkään. Piirileikin seuraaminen on kutkuttavaa.

Iltaa rytmittää kuunpimennys, jota katsotaan yhdessä kaukoputkella. Siinä voi havaita myös symboliikkaa: samalla lailla kuin kuulla on pimeä puolensa, myös ihmisillä on salattua elämää. Jotkut paljastukset ovat niin traagisia että ne horjuttavat ryhmän dynamiikkaa.

Tampereen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantona valmistunut esitys on tehty työryhmänä ilman ohjaajaa. Kokemusta ryhmä pohtii käsiohjelmassa: Mitä tapahtuu, kun katsomossa ei ole ketään kertomassa, miltä työskentely näyttää ja miten työskentelyssä edetään?

Selitykset ja valheet eivät auta, kun aviomies saa viestin, jossa toinen mies kaipaa hänen suudelmiaan.

Yllättävän hyvin yhteistyönä tehty esitys toimii. Vain joissakin kohtauksissa kaipasi tarkempaa otetta.

Salaisuuksien ilta on näyttelijäntyön juhlaa. Erityisesti viehätti Eeva Hakulinen – hän oli kuin uudestisyntynyt. Jarkko Tiainen on usein nähty hauskoissa rooleissa – nyt hän loi riipaisevan muotokuvan.

Esa Latva-Äijö ja Elisa Piispanen tekivät taattua työtä isäntäparina. Latva-Äijön ja Annuska Hannulan Sofia-tyttären puhelinkeskustelu oli illan koskettavimpia kohtauksia. Hannula ja Ville Mikkonen ovat teatterin uusia näyttelijöitä.

Marika Heiskanen loisti jälleen uudistuneena ja Tuukka Huttunen hänen miehenään oli erinomainen.

Mikko Saastamoisen lavastussuunnittelun moderni olohuone jätti takanäyttämön lähes käyttämättä.

Mari Pajulan puvut tukivat hienosti roolihenkilöiden olemusta ja luonnetta.