Saako Keskustorin suosittu Kesäkeidas jatkoa? – "Tämä ei ole mikään juottola vaan tänne tullaan ruokailemaan"

Kesäkeidas on auki viimeistä päivää huomenna sunnuntaina. Heinäkuun alussa avatun Kesäkeitaan kävijämääriä ei ole tilastoitu, koska alueella on myös läpikulkuliikennettä, mutta tapahtumapäällikkö Saara Saarteisen mukaan palaute on ollut pääosin positiivista.

– Sanoisin, että ensimmäiseksi vuodeksi onnistuttiin hyvin. Aika monessa Pirkanmaan matkailun ennätysvuoteen viittaavassa jutussa mainittiin Kesäkeidas, kertoo läntisen keskustan hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

Oman haasteensa kesään toivat rajoitukset. Asiakaspaikkoja oli alkuun 350, mutta rajoitusten kiristyessä niistä otettiin pois 25 prosenttia. Saarteinen kertoo, että kaikille haluttiin olevan oma istumapaikka.

– Heinäkuussa, kun oli paikat täynnä, laitettiin portit kiinni ja porukka joutui vähän jonottamaan.

Kesäkeitaalla on yhteinen kassajärjestelmä, jonka kautta nähdään pankkikortilla maksettujen ostosten määrä. Ne luvut päästään näkemään, kun kausi on päättynyt.

Kesäkeidasta vastaavat jättiterassit Helsingissä ja Turussa sulkivat ovensa jo kuukausi sitten. Tampereella portit päätettiin pitää auki pidempään paristakin syystä. Tampereella terassi päästiin avaamaan vasta heinäkuun alussa, kun muualla portit aukesivat jo kesäkuussa.

– Siihen on luonnolliset syyt, jotka liittyvät ratikan tekemiseen, Saarteinen sanoo.

Syyskuussa puolestaan järjestettiin lentopallon EM-kisat sekä karaten EM-kisat. Ajatuksena oli, että Tampereelle tulisi lentopalloa seuraamaan 8 000–10 000 ulkomaalaista fania ja karatekilpailuihin odotettiin kisaavien nuorten läheisiä. Korona kuitenkin tuli väliin. Saarteinen kertoo, että tiedot tulivat varsin myöhään eikä suunnitelmia enää lähdetty muuttamaan. Samalla haluttiin kerätä kokemuksia tulevaan: ensi vuoden toukokuussa pelataan jääkiekon MM-kisat.

Virallisia päätöksiä kesäkeitaan jatkosta ei vielä ole tehty. Toiveissa kuitenkin on, että se saisi jatkoa jossain muodossa. Siitonen kertoo, että myös laajentamismahdollisuuksia on mietitty: jo tänä vuonna esillä olivat jugendtori ja Molinin tontti. Ennakkoon osa pelkäsi terassin muistuttavan festarialuetta. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Se, mikä nähdään paljaalla silmällä, että tämä ei ole mikään juottola vaan tänne tullaan ruokailemaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut