Uutuuskirja: Nuori Jarkko Ahola kuuli autoradiosta Mikko Alatalon klassikon keskellä Lempäälän peltoja ja tunsi olonsa hyvin haikeaksi – "Minäkö olen tuo laulun maalaispoika?"

Muusikko Jarkko Ahola muistelee Tomi Lindblomin kirjoittamassa elämäkertakirjassaan Jarkko Ahola – Mies ja ääni (Minerva Kustannus) tilannetta, jossa he olivat matkalla enonsa kanssa Kuljun Kartanoon ostoksille.

Nuori Ahola oli miettinyt tuossa vaiheessa vahvasti sitä, onko hänen kohtalonsa asua loppuikänsä Viialan ja Toijalan maisemissa, jotka olivat tuossa vaiheessa käymässä hieman ahtaaksi.

– Autossa lemusi vahva oksettavan imelä tuoksu, sillä enoni tuntui rakastavan Wunderbaumeja, niitä joulukuusen näköisiä autohajusteita. Yleensähän niitä roikkui taustapeilistä yksi, mutta hänen autossaan niitä oli vaikka kuinka monta!

Sitten peliin astui Mikko Alatalon klassikkosävelmä 1970-luvulta.

– Enoni kaasutteli pitkin kylätietä, ja Lempäälän vihreät pellot vilisivät ikkunoissa. Autoradiossa soi Mikko Alatalon Mä maalaispoika oon.

Tuo yhdistelmä sai nuoren Aholan tuntemaan selittämätöntä haikeutta.

– Kaiken sen keskellä ajattelin, että tätäkö elämä nyt tulee olemaan ja minäkö olen tuo laulun maalaispoika. Ilmassa oli haikeutta ja nöyryyttä tulevaisuuden edessä, Ahola muistelee kirjassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut