Laavu, kaksi liiteriä ja wc tuhoutuivat tulipalossa luonnonsuojelualueella Ylöjärvellä – poliisi epäilee tuhopolttoa

Kuvituskuva Jussi Vehkasalo

Riina Haapala

Ylöjärvellä Pikku-Ahveniston luonnonssuojelualueella oleva laavu, kaksi liiteriä ja wc-rakennus tuhoutuivat täysin tulipalossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Poliisi pitää todennäköisenä, että toisistaan erillään olevat rakennukset on sytytetty tahallaan palamaan. Tulipaloissa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Viimeisimmän poliisin tiedossa olevan laavulla olleen retkeilijän tiedetään poistuneen 16. syyskuuta puoli yhden aikaan yöllä. Tämä retkeilijä on tavoitettu eikä häntä epäillä rikoksesta.

Poliisi tutkii asiaa vahingotekona. Vahingonteosta voidaan tekijä tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään vuodeksi.

Poliisi pyytää vihjeitä Nokian poliisiasemalla puhelinnumerossa 0295 445 888 tai sähköpostitse vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Pikku-Ahveniston laavun omistaa Ylöjärven kaupunki. Se on erittäin suosittu retkeilykohde ja kaupungin mukaan sinne oli tehty useita tapahtumavarauksia. Kaupunki joutuu perumaan kaikki varaukset. Laavualueen jatkoa pohditaan kaupungin mukaan myöhemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut