Tamperelainen ex-NHL-pelaaja oli kuolla: pään valtimo meni poikki kuntosalilla – "Ennuste selvitä hengissä oli 50–50"

Jääkiekkoilija Ville Koistinen oli kuolla noin kuukausi sitten, kun häneltä katkesi valtimo päästä kesken kuntosalitreenin. Koistinen on kuntoutunut tapahtuneesta hyvin, mutta esimerkiksi auton rattiin ei ole hetkeen asiaa. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Entinen jääkiekkoilija Ville Koistinen, 39, kävi kuoleman porteilla noin kuukausi sitten. Koistinen kertoo menneensä Tampereella kuntosalille tavalliseen tapaan hyvällä tuulella.

– Sitten alkoi yhtäkkiä huimata. Viikon verran oli valot pois, heräsin Taysista, hän kertoo.

Koistisen päästä oli katkennut valtimo. Lääkärin mukaan ennuste selvitä hengissä oli 50–50. Vielä todennäköisempää vastaavassa on se, että valtimon katkeaminen aiheuttaa pysyviä neurologisia vaurioita.

Yksi kymmenestä potilaasta selviää vastaavasta ilman vaurioita.

– Ei ole ainakaan vielä tullut mitään. Sairaslomalla tässä ollaan ja lokakuussa mennään kysymään, missä vaiheessa on turvallista palata ajamaan autoa, Koistinen kertoo rauhallisesti.

Tapahtunut opetti osaltaan lisää suhteellisuudentajusta ja toisaalta elämän rajallisudesta.

– Liikaa ei auta murehtia, mitä vaan voi tapahtua milloin tahansa. Pitää osata nauttia siitä mitä on ja tehdä elämässä hyviä asioita kun sain vielä siihen mahdollisuuden, Koistinen kuvailee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut