Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolueilta yhteisaloite Tampereen frisbeegolfkeskuksen ja Kauppi-Niihaman metsien puolesta – "golfkentän tarvitsemaa tilaa ja paikkaa tulee selvittää, jotta myös suurta suosiota nauttivalle frisbeegolfille on tilaa"

Tamperelaiset kaupunginvaltuutetut ovat jättämässä yhteistä aloitetta Tampereen frisbeegolfkeskuksen ja Kaupin metsäalueiden puolesta.

Ruotulan alueen yleissuunnittelu on käynnistymässä ja alueella on ratkaistavana frisbeegolfkeskuksen, golfkentän ja Kaupin metsäalueiden asettuminen.

Julkisuudessa on noussut huolia, että golfkenttä siirrettäisiin nykyisen frisbeegolfkeskuksen päälle. Tamperelainen kertoi viime viikolla harrastajien keräämästä adressista frisbeegolfradan puolesta.

– Frisbeegolf on yksi nopeimmin harrastajamääriään kasvattavista lajeista Suomessa. Matalan kynnyksen lähes maksuton laji kerää erityisesti nuoria harrastajia. Tuoreessa pormestariohjelmassa painotetaan erityisesti juuri nuorten suosimien ja nousevien lajien olosuhteiden huomioimista liikuntapaikkaverkkosuunnitelmassa. On tärkeää, että jopa 9000 harrastajaa kuukaudessa keräävän keskuksen toiminta turvataan myös tulevaisuudessa, sanoo valtuustoaloitteen tekijä, kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio (vihr) tiedotteessa.

Aloitteen mukaan Tammergolfin golfkentän tarvitsemaa tilaa ja paikkaa tulee selvittää, jotta myös suurta suosiota nauttivalle frisbeegolfille on tilaa Tampereella.

– Tampereen Frisbeegolfkeskus on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen kenttä. Kentälle on suunnitteilla ensimmäiset Yhdysvaltojen ulkopuolella järjestettävät lajin MM-kisat ja kentällä järjestetään myös EM- sekä SM-kilpailuja. Sen sijaan täysmittaisia golfkenttiä Tampereen seudulta löytyy seitsemän kappaletta. Myös Kauppi-Niihaman ainutlaatuiset metsäalueet on turvattava alueen suunnittelussa. Metsää tai vihervyöhykettä ei tulisi kaventaa.

Aloitteen ensimmäiset allekirjoittajat eri puolueista ovat Jaakko Mustakallio (vihr), Joonas Kiviranta (ps), Milka Hanhela (vas), Jouni Ovaska (kesk), Kirsi Kaivonen (sd) sekä Leena Kostiainen (kok). Aloite jätetään maanantaina valtuuston kokouksessa.