Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritti vahingoittaa ex-vaimoaan ja tytärtään veitsellä, talttui vasta toisesta etälamauttimen osumasta – Tamperelaismies tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan tamperelaismiehen kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Rikosnimikkeitä on useampi: kaksi törkeän pahoinpitelyn yritystä, vapaudenriisto, laiton uhkaus ja virkamiehen vastustaminen.

Tapahtumat ajoittuvat toukokuuhun, jolloin mies oli tullut ex-vaimonsa ja heidän yhteisen tyttärensä luokse. Ex-vaimo oli lähtenyt töihin ja jossain vaiheessa päivää mies oli alkanut käyttäytyä oudosti. Hän oli takavarikoinut tyttärensä puhelimen, käskenyt seurata itseään joka paikkaan ja heittänyt ex-vaimon koiria veitsellä.

Lopulta mies oli huomattavan päihtynyt. Asunnossa oli tässä vaiheessa päivää myös kaksi hänen tuttavaansa. Väkivallan uhka alkoi olla niin todellinen, että ex-vaimo oli soittanut paikalle poliisit.

Poliisi oli tullut paikalle ja paikalle oli ehtinyt tuolloin myös ex-vaimo. Tilanne oli kärjistynyt pahanpäiväisesti ja loppunut siihen, kun mies oli yrittänyt lyödä veitsellään useita kertoja makuuhuoneeseen paenneita äitiä ja tytärtä. Poliisi oli joutunut ampumaan miestä kaksi kertaa etälamauttimella tämän taltuttamiseksi.

Oikeus katsoi, että yhteinen vankeusrangaistus vastaajan syyksi luetuista rikoksista on yksi vuosi ja kymmenen kuukautta. Aiempi ehdollinen tuomio pidensi mittaa kahdella kuukaudella niin että tuomion mitaksi tulee tasan kaksi vuotta. Kärsimyskorvauksia mies määrättiin maksamaan yhteensä 7 500 euroa.