Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uutuuskirja: Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson kertoo, miksi valmennussuhde Maarit Teuroseen katkesi – IL: "Tyyli on tosi alistava, karu ja kova"

Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson selvittää uutuuskirjassaan Rohkeudella Elina Gustafsson (Otava) omia näkemyksiään siitä, miksi valmennussuhde Maarit Teuroseen katkesi vuoden 2019 alkajaisiksi. Tuloksista välirikko ei ollut kiinni: Mira Potkonen ja Gustafsson voittivat molemmat EM-kultaa vuonna 2018.

Iltalehti kertoo, että porilaislähtöisen Gustafssonin mukaan valmentaja käytti valmennuksessaan sellaisia metodeja, jotka nyrkkeilijä koki jopa alistavaksi. Maaliskuussa 2018 Gustafssonin piti ottaa harjoituksellinen matsi isokokoista, aikuista miestä vastaan.

– Koko sali kaikui, kun teräsvatsaani vedettiin kauheita pommeja ja päätä hakattiin niin, että hampaat menivät poskista läpi. Kyyneleet vain valuivat, Gustafsson kuvailee kirjassa.

Maarit Teuronen ei ole kommentoinut aikakautta kirjaan, eikä ole ollut halukas kommentoimaan asiaa myöskään Iltalehdelle.

Gustafsson on kutsunut Teurosta nimellä Ankeuttaja. Kaksikon välejä yritettiin rakentaa uudelleen myös liiton johtajien ja psykologin avustuksella, mutta siinä ei onnistuttu.

– Hän on hyvä nyrkkeilyvalmentaja. Hän vaatii paljon, ja pidän siitä. Hän osaa rakentaa hetkellisen teräskunnon, ja hänellä on hyvät verkostot ulkomaille. Mielestäni hän käyttää valtaa väärin valmentaessaan. Tyyli on tosi alistava, karu ja kova, Gustafsson kuvailee.

Kirjan on kirjoittanut Ulla-Maija Paavilainen.