Torstai on se päivä, jolloin Ilves ja Tappara kohtaavat ensimmäistä kertaa liigakaudella – "Ne ovat hienoja matseja"

Jääkiekko: Tapparan Otto Rauhala ja Ilveksen Eemeli Suomi johtavat joukkonsa jäälle taatusti keskittyneessä mielentilassa.

Miehet ovat syntyneet samana vuonna: toinen 12.4. ja toinen 4.12. Vanhempi on Tapparan kapteeni ja nuorempi Ilveksen kapteeni. Syntymävuosi on 1995.

Heistä vanhempi, Ylöjärven poika Otto Rauhala suhtautuu lähestyvään paikallisotteluun ainakin omien sanojensa mukaan leppoisasti. Kovan mediapyörityksen jälkeen Tappara päätyi lopulta siihen, että 26-vuotias Rauhala valittiin kirvesrintojen kapteeniksi. Huhuttiin, että päävalmentaja Jussi Tapola halusi kokeneet Kristian Kuuselan ja Jukka Peltolan pois kapteenistosta. Kaksikko löytyy kuitenkin lopulta varakapteenien tontilta.

– Ensimmäinen paikallisottelu kapteenina... en osaa sitä jännittää, tähän hommaan on kuitenkin valittu, olen vaan oma itseni. Jos asema jotain tuo, niin lisää virtaa.

Alempien kentällisten puolustavana työmyyränä tuttu Rauhala naurahtaa, että vanhojen konkareiden kanssa kiekon pelaaminen on ihan yhtä mukavaa kuin muidenkin.

– Joukkueessa on vanhempiakin jätkiä, mutta koppiin kun tullaan niin kyllä siellä jokainen muuttuu sujuvasti kaksikymppiseksi.

Heti harjoitusten jälkeen paikalle saapuu Ilves-kapteeni Eemeli Suomi. Kapteenien kohtaamisessa on havaittavissa ohutta psyykkausta: erittäin keskittynyt tupsukorvien johtaja vastailee kysymyksiin ytimekkäästi, katsoo tiukasti silmiin ja ottaa kuvausvaiheessa selkeän turvavälin paikallisvastustajan kippariin.

Suomi edustaa joukkueensa tuloksentekoyksikköä: mitä enemmän maaleja, sen parempi. Harjoitusmatseissa mies on pelannut samassa ketjussa konkari Petri Kontiolan kanssa. Jälki on ollut nopeasti sellaista, että tulosta sopii odottaa joka matsissa. Kontiola kuuluu myös joukkueensa kapteenistoon.

– Kontiola? Siinä se menee mukana hyvin missä muutkin. Meillä on hyvä joukkue.

Torstaina pelataan kauden ensimmäinen paikallisottelu. Pelaajat tietävät mistä on kyse kun vastaan asettuu paikallisvastustaja.

– Tässäkin on nyt tyhjä viikko ennen torstaita, joten kyllä sitä ajattelee vähän koko ajan että varmaan homma sujuu, tuumii Otto Rauhala.

Tämä haastattelu on tehty maanantaina. Latauksen pystyy kapteeneista aistimaan jo varsin helposti.

– Kyllä se jo vähän näkyy. Tappara sytyttää aina ja halli on aina täynnä. Ne ovat hienoja matsia ja ne haluaa aina voittaa, Suomi säestää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut