Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaismies vainosi, seurasi ja häiritsi naista yli tuhannella huohotuspuhelulla kuuden vuoden ajan – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 1950-luvulla syntyneen tamperelaismiehen viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen vainoamisesta. Tuomio on lainvoimainen.

Vainoaminen alkoi tammikuussa 2015 ja jatkui aina tämän vuoden alkuun asti. Häirintä oli jatkuvaa ja ilmeni monilla eri tavalla: vuosien 2015 ja 2016 aikana mies oli tuttu näky naisen työpaikalla. Työpaikalla mies oli reagoinut naisen läsnäoloon tekemällä esimerkiksi seksuaalissävytteisiä eleitä.

Seuraaminen ei ollut rajoittunut ainoastaan työpaikalle. Mies oli seurannut naista ruokakaupassa sekä odottanut autossa tämän kodin ulkopuolella, kun nainen oli palannut lenkiltä.

Vuosien 2018 ja 2020 välisenä aikana mies ei enää ollut tullut työpaikalle asti, mutta oli seurannut ja tarkkaillut tätä työpaikan välittömässä läheisyydessä. Mies oli myös lähtenyt seuraamaan naista useita kertoja kun tämä oli poistunut työpaikaltaan.

Mies oli häiriköinyt naista myös puhelinsoitoilla. Niitä oli tullut niin työnumeroon kuin kotinumeroonkin. Puheluja oli tullut kuukauden aikana kymmeniä niin, että yhteenlaskettu puheluiden määrä mainittujen vuosien välillä oli yli tuhat. Puhelujen ajankohta ja sisältö olivat hyvin samanlaisia: mies oli tarttunut luuriin öiseen aikaan ja huohottanut ja puhunut seksuaalissävytteisesti niissä puheluissa, joihin nainen oli vastannut.

Mies tunnusti suurimman osan teoista esitutkinnassa. Nainen oli kertonut tapahtumista esitutkinnassa johdonmukaisesti ja hyvin yksityiskohtaisesti. Oikeus katsoi, että nainen oli arvioinut tapahtuneen määrää pikemminkin alakanttiin kuin yläkanttiin.