Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi ensi vuoden talousarvioesityksen

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina omalta osaltaan vuoden 2022 talousarvioesityksen, jossa vastataan kaupunkiympäristön palvelutarpeen kasvuun mahdollisuuksien mukaan. Kaupunkiympäristön palvelualue järjestää kaupunkirakenteen kehittämistä kokonaisuutena sekä sen ylläpitoa koskevia palveluja ja viranomaistoimintoja.

Lautakunnan alaisessa toiminnassa painottuvat kaupungin kasvun suuntaaminen ja kaupunkiympäristön laadun parantaminen. Päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan nykyistä vaikuttavampia toimenpiteitä. Ilmastonmuutoksen ohella tulee jatkossa kiinnittää vahvasti huomiota myös luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen.Toiminnan tavoitteet tarkentuvat toimenpiteiksi lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelmassa.

Suunnittelussa on varauduttu maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksen tuomiin muutoksiin sekä varauduttu kaupungin kasvuun mahdollistamalla oman suunnitteluresurssin lisääminen kolmella henkilötyövuodella.

Kaupunkiympäristön rakennuttamisessa ja ylläpidossa on varauduttu raitiotien infra- ja hallintovastikkeen kasvuun, kunnossapidettävien alueiden määrän kasvuun, maan- ja lumenvastaanottopaikkojen toimintojen kehittämiseen sekä liikennetelematiikan ylläpitokustannusten nousuun.

Lisäksi kaupungin kasvun aiheuttamaan teknisen suunnittelun ja rakennuttamisen määrän kasvuun on varauduttu mahdollistamalla oman suunnitteluresurssin lisääminen neljällä henkilötyövuodella. Myös pysäköinninvalvonnan ja joukkoliikenteen lipuntarkastuksen resursointia on vahvistettu. Kestävä kaupunki -palveluryhmässä on varauduttu vieraslajiasetuksen edellyttämään vieraslajitorjuntaan.

Talousarviokehys perustuu kaupungin toimintayksiköiden kanssa toukokuussa käytyihin neuvotteluihin ja kaupungin johtoryhmän linjauksiin. Talousarvion kehyspohjissa on lisäksi huomioitu useita teknisiä muutoksia.

Vuoden 2022 talousarvio ja sen sisältämät vuosittaiset sitovat toiminnan tavoitteet perustuvat Tampereen uuteen, valmisteilla olevaan strategiaan ja sen pohjana olevaan Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelmaan. Tavoitteet valmistuvat pormestarin talousarvioesitykseen.

Kaupunginvaltuusto päättää Tampereen ensi vuoden budjetista 15. marraskuuta.