Ylöjärveläinen nakki on Suomen paras raakamakkara – "Mukava yrttisyys, puruvastus hyvä, rasvan tuntua runsaanlaisesti..."

Nakki-Hannun Italialainen aamiaisnakki vakuutti AKS:n raadin.
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Suomen arvostetuimmat makkarapalkinnot jakavan Akateemisen Kiuas-Seuran makkaravalinnoista yksi sarjavoitto tuli tänä vuonna Tampereen seudulle.

Raakamakkara-sarja voittajaksi nousi ylöjärveläisen Nakki-Hannun Italilialainen aamiaisnakki.

– Mukava yrttisyys, puruvastus hyvä, rasvan tuntua runsaanlaisesti, pippuria, joku sitruunainen yrttisekoitus, mehukas, maut tyydyttävät, bratwurstin tyyppinen, voimakas maku jää suuhun pitkäksi aikaa, toteaa raati valinnasta.

Akateeminen Kiuas-Seura on palkinnut makkaroita vuodesta 1991 lähtien. Tämän maistelukauden (1.9.2020–31.8.2021) aikana pidetyissä 17 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 125 makkaraa neljästä eri maasta, joista 104 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.

Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken. Italilialainen aamiaisnakki sai raadilta 90 pistettä.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on vuonna 1991 perustettu rekisteröity yhdistys. Sen tarkoituksena on makkaroiden aistinvaraisen arvioinnin edistäminen.

Parhaat pisteet tänä vuonna sai grillimakkara-sarjan voittaja Pirkka Parhaat Texmex Grilli-makkara, jonka on valmistanut Makuliha Oy Tammelasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut