Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jäsenpankkien valvonta retuperällä – POP-pankkikeskukselle 680 000 euron rangaistus ja julkinen varoitus

Jäsenluottolaitoksiaan valvova ja ohjaava POP-pankkikeskus on saanut Finanssivalvonnalta seuraamusmaksun operatiivisten riskien hallintaan liittyvistä laiminlyönneistä.

Maksu on suuruudeltaan 680 000 euroa.

Rangaistuksen määräämiseen johtaneet laiminlyönnit koskevat useita riskienhallintaa koskevia velvoitteita, Finanssivalvonta tiedottaa.

POP-pankkikeskus osk on POP-pankkien yhteenliittymän keskusyhteisö.

Edellä mainitut tiedot ovat esillä Finanssivalvonnan tiistaina julkaistussa tiedotteessa, jossa kerrotaan myös, että POP-pankkikeskus sai valvovalta viranomaiselta myös julkisen varoituksen laiminlyötyään yhteenliittymään kuuluvien jäsenosuuspankkien ohjaus- ja valvontavelvollisuuttaan.

Edellä mainitut laiminlyönnit ilmenivät Finanssivalvonnan huhtikuussa 2019 tekemässä tarkastuksessa.

Seuraamusmaksu maksetaan valtiolle.

Finanssivalvonnan päätös ei ole lainvoimainen. POP-pankkikeskuksella on oikeus valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut päätöksestä tiedon.

Finanssivalvonta on suomalainen eläke-, luotto- ja vakuutuslaitoksia valvova viranomainen, joka toiminnallaan turvaa vakuutettujen edut ja pitää yllä yleistä luottamusta rahoitus- ja vakuutusmarkkinoilla.