Silminnäkijä vahvistaa pahoinpitelyn uhriksi Ratinassa jalkapallo-ottelun jälkeen joutuneen miehen kertomuksen: "Hyökkäyksen kohde oli täysin satunnainen, lukuunottamatta Ilves-huivia"

Silminnäkijä vahvistaa Tamperelaiselle lauantaina pelatun Ilveksen ja FC Lahden välisen liigaottelun tapahtumat. Ilveksen huiviin sonnustautunut tamperelaismies joutui hänen mukaansa täysin satunnaisen vierasjoukkueen fanien hyökkäyksen kohteeksi. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereella pelatun Ilveksen ja FC Lahden välisen ottelun jälkeiset tapahtumat ovat nousseet esille voimakkaasti alkuviikolla, kun kävi ilmi että poliisi tutkii ottelun jälkeen tapahtunutta pahoinpitelyä. Sen seurauksena tamperelaiselta mieheltä yksi etuhammas irtosi ja kaksi vaurioitui. Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Tamperelainen on haastatellut silminnäkijää, joka näki tapahtumat aivan lähietäisyydeltä. Hän vahvistaa, että tapahtumat etenivät sillä tavalla kuin pahoinpitelyn uhri on niistä julkisuuteen kertonutkin.

– Pahoinpitelijöillä ja Ilves-huivimiehellä ei ollut tasan minkäänlaista keskinäistä kohtaamista ennen ottelua, ottelun aikana eikä ottelun jälkeen, kunnes pahoinpitelijät kävivät kimppuun. Tilanteeseen ei liittynyt mitään provokaatiota vaan hyökkäyksen kohde oli täysin satunnainen, lukuunottamatta tietysti Ilves-huivia, silminnäkijä kertoo.

Pahoinpitelyn kohteeksi joutunut mies kertoi tämän jälkeen lähteneensä poliisin kanssa Lahden fanibussia kohti. Silminnäkijä vahvistaa tämän.

– Hakkaajien paettua paikalta huivimies itse juoksi ensimmäisenä lähellä olleen poliisiauton luokse ja ilmoitti virkavallalle teosta. Lahden bussille lähdettiin yhdessä silminnäkijöiden ja poliisien kanssa etsimään ja tunnistamaan tapahtuneen pahoinpitelyn tekijöitä, jotta poliisit voisivat ottaa heidät kiinni.

Uhrin mukaan yksi osallisista paljasti itsensä, kun tämä palasi etsimään kadonnutta puhelintaan. Se oli poliisilla tallessa. Tämäkin pitää silminnäkijän mukaan paikkansa.

– Paikalle saapasteli lopulta tyyppi, jonka silminnäkijät rauhallisesti tunnistivat yhdeksi tekijöistä. Tämä sai vahvistuksen, kun kaveri itse tunnisti pudonneen puhelimensa olevan poliisin hallussa.

FC Lahti ilmoitti aiemmin tiistaina sulkevansa seuran fanikatsomon viikonlopun kotiottelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut