Helsinkiin uusi Michelin-tähti – Nämä 7 paikkaa ovat Suomen Tähtiravintolat

Helsinkiläinen Finnjävel Salonki on saanut yhden Michelin-tähden. Se on ravintolan ensimmäinen. Kaikkiaan Suomessa on nyt seitsemän yhden tähden saanutta ravintolaa.

Michelin Guide Nordic Countries 2021 opas kattaa Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan. Nyt tähtiravintolaita on siinä kaikkiaan 65. Niistä 49 on yhden tähden ravintolaa.

Suomalaisesta perinneruoasta ammentava Finnjävel iloitsee tiedotteessaan siitä, että läskisoosi ja kanaviillokki palkittiin Michelin-tähdellä.

– Suomalaiset ovat aina huolissaan siitä, mitä ulkomaalaiset ajattelevat meidän ruoastamme. Enää ei tarvitse miettiä! Suomalainen ruoka on huikean hyvää, seistään sen takana ylpeästi selkä suorana ja nautitaan siitä yhdessä. Tämä tähti on suurin palvelus suomalaiselle ruokakulttuurille vuosikymmeniin, riemuitsee tiedotteessa ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Alunperin ravintola perustettiin vuonna 2016 kahden vuoden projektiksi. Nyt se toimii Helsingin Taidehallissa kahtena ravintolana: Salina ja hienostuneempana Salonkina.

Ravintolat omistavat alan konkarit Tommi Tuominen, Timo Linnamäki, Samuil Angelov ja Henri Alén. Sijainti Taidehallilla on innostanut Finnjäveliä kulttuuriravintolana yhteistyöhön taidemuseon kanssa ja järjestämään erilaisia esittävän taiteen iltoja.

Ravintola palkittiin myös yhdellä neljästä erikoispalkinnosta. Palkinto myönnettiin palvelusta ja vastaanotosta.

Oppaassa jaetaan myös tähtiä kestävästä ravintolatoiminnasta. Grön sai sen nyt ensimmäistä kertaa. Kaikkiaan tämä tähti on nyt 34 pohjoismaisella ravintolalla.p

Michelin-tähdet

Michelin Guide Nordic Countries 2021

Opas kattaa Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan.

Kaikkiaan yhden Michelin-tähden ravintoloita on Suomessa nyt seitsemän. Ne kaikki sijaitsevat Helsingissä.

Tähtensä saivat pitää Olo, Grön, Demo, Palace, Ora ja viime vuonna tähden saanut Inari . Tänä vuonna joukkoon liittyi Finnjävel Salonki.

Finnjävel Salonki sai lisäksi Welcome and Service Award -erikoispalkinnon vastaanotosta ja palvelusta.

Grön sai Vihreän Tähden tunnustuksena kestävästä ravintolatoiminnasta. Kaikkiaan tämä tähti on 34 pohjoismaisella ravintolalla.

Kaikki ravintolasuositukset löytyvät Michelin Guide-sovelluksesta, joka on ladattavissa maksutta iOS ja Android -puhelimiin sekä Michelin Guide verkkosivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut