Tampereen 19 kerros- ja rivitalotonttiin 117 hakemusta – Näin kaupunki ohjaa tekemään muitakin kuin yksiöitä ja kaksioita

Arkistokuva.
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kerros- ja rivitalojen tontit kiinnostivat rakentajia.

Hakemuksia saatiin ennätysmäärä, tiedottaa Tampeeen kaupunki.

Tampereen kaupungin kiinteistötoimi järjesti kesäkuussa tonttihaun, jossa oli haettavana 19 kerros- ja rivitalotonttia. Hakemuksia saatiin ennätysmäärä eli 117. Hakijat saavat syksyn aikana tiedon valinnoista, ja rakentamisen tarkempi suunnittelu voi alkaa.

– Kaikki tontit saivat mukavan paljon hakemuksia, myös uusi Ojalan alue. Uskon että hakijamäärien kasvussa näkyy Tampereen vetovoimaisuus; tänne halutaan päästä rakentamaan. On hienoa, että tamperelaiset tontit kiinnostavat selvästi myös ulkopaikkakuntalaisia rakentajia, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura tiedotteessa.

Viisi tonttia oli tarjolla Hatanpään alueelta, neljä Hervantajärveltä ja kuusi Ojalasta. Kalevasta, Koivistonkylästä, Santalahdesta ja Vuoreksesta oli tarjolla yksi tontti per alue. Tontit ovat pääosin vuokratontteja, paitsi Kalevan tontti, joka myydään tarjousten perusteella. Kalevan tontti herätti runsaasti kiinnostusta ja se sai 14 tarjousta, joista yksi saapui hakuajan jälkeen.

– Myös Hervantajärven tontteihin saimme tosi hyvin hakemuksia. Tämä johtunee varmasti uudesta ratikkareitistä, ja kyseessä ovat alueen viimeiset tontit. Toisaalta hakemuksia tuli tosi paljon myös Vuoreksen tonttiin, ja Santalahden tonttikin sai pitkälti yli kymmenen hakemusta, Aila Taura kertoo.

Hatanpään, Ojalan ja Santalahden tontteja oli mahdollista hakea joko vapaarahoitteiseen tai kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Koivistonkylän tontti oli haettavissa ensisijaisesti osuuskunta- tai ryhmärakennuttamiseen. Hervantajärven ja Vuoreksen tontit tarjottiin vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon.

Kaupunki edellyttää, että rakennettavissa kohteissa asuntojen lukumäärästä vähintään 25 prosenttia olisi vähintään kahden makuuhuoneen asuntoja.

– Näistä ainakin puolet tulisi olla pinta-alaltaan vähintään 60 neliötä. Toivomme, että tarjolle tulee myös suuremmille perheille sopivia asuntoja, joissa olisi vähintään kolme makuutilaa, kertoo Aila Taura.

Kaikkien rakennettavien asuntojen keskipinta-alan tulee olla yli 40 neliötä. Rakennushankkeiden asuntojakaumaa tarkastellaan hankekohtaisesti tontinkäyttösuunnitelman yhteydessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut