Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihiojanpuiston leikkipaikka kunnostetaan – suunnitelmissa muun muassa planetaario, pyramidiverkko ja pergola

Vihiojanpuiston pelipuiston leikkipaikka kunnostetaan. Puistosuunnitelma on nähtävillä ja siitä voi antaa palautetta 27. syyskuuta asti.

Vihiojanpuiston avoimelle leikkipaikalle luodaan suunnitelman mukaan varjopaikkoja. Leikkipaikan keskelle istutetaan tulevaisuudessa kookkaaksi kasvava jalopuu, joka antaa varjoa. Lisäksi puistoon rakennetaan pergola, jossa on kaksi peltikatettua suojaa sekä köynnöskasvilla katettuja puolivarjopaikkoja. Leikkipaikan ulkopuolelle eteläpuolelle istutetaan lehtipuuryhmä.

Leikkipaikan alkuperäiset syreeni-istutukset puiston kolmella sisäänkäynnillä säilytetään. Ne ovat peräisin 1970-luvulta.

Puistoon tulee runsaasti uusia leikkivälineitä vanhojen huonokuntoisten tilalle. Uusia kiipeilylaitteita ovat pyramidiverkko ja planetaario. Planetaarion sisällä esitellään tähtijärjestelmiä auringonvalon avulla. Kiipeilylaitteiden läheltä löytyvät trampoliinit, tasapainopuomi ja karuselli. Pohjoisosassa on hiekkalaatikon ympärillä leikkivälineitä pienille lapsille. Lisäksi puistossa on erilaisia keinuja. Osa leikkivälineistä on esteettömiä.

Puiston valaisimiin asennetaan LED-valaisimet. Leikkipaikan esteettömyyttä parannetaan myös pinnoituksilla ja tasauksilla.

Puistoa esitetään kunnostettavaksi vuonna 2022.