Tampereella alkaa tiistaina suuren kotimaisen elokuvan kuvaukset – Pääosan Peter Franzén suomalaisessa elokuvassa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen

Tampereella aletaan tiistaina kuvata uutta kotimaista elokuvaa.

Veikko Huovisen Hamsterit-romaaniin perustuvan elokuvan ohjaa Markku Pölönen ja pääosassa nähdään Peter Franzén.

Elokuvan toisena käsikirjoittajana on toiminut Paula Vesala. Elokuvan tuottavat Hanna Kauppi ja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions Oy:sta. Ensi-ilta on vuonna 2023.

– Hamsterit on Veikko Huovisen ’onnellisin’ romaani, oma suosikkini, joten tekeillä on todellinen hyvänmielen elokuva! Käsikirjoitustyö Paula Vesalan kanssa on ollut ilo. Työskentely sujui innostavan luovassa Huovis-huumorin hengessä, kommentoi ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen tuotantoyhtiön tiedotteessa.

Hamsterit-draamaelokuvan pääosissa ovat Peter Franzén (Hamsteri), Vilma Kinnunen (Tellu) ja Jaakko Ohtonen (Rurik). Sivurooleissa esiintyvät Katariina Havukainen, Satu Tuuli Karhu, Mika Nuojua ja Arto Heikkilä. Lisäksi mukana on lapsinäyttelijöitä Emilia Mattila (Raisa), Edvin Kaari (Niku) ja Eero Kiuru (Naku).

Franzén nähdään viiden vuoden tauon jälkeen kotimaisessa elokuvassa. Näyttelijä on tehnyt tällä välin kansainvälisiä tuotantoja.

– Olemme puhuneet ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölösen ja tuottaja Marko Röhrin kanssa elokuvan toteutumisesta jo jonkin aikaa. On todella hienoa, että pääsemme vihdoin kuvaamaan. Itse olen mielissäni myös siitä, että pääsen monen vuoden jälkeen tekemään leffaa suomeksi, vanhojen ystävien ja uusien, loistavien ammattilaisten kanssa. Hamsterin roolissa minua kiinnostaa erityisesti se, millä tavalla draama ja komedia kohdentuvat todelliseen aiheeseen, inhimillisyyden ja positiivisen elämänasenteen kuvaamiseen, roolihahmon menneisyyden vaikeuksista huolimatta, kommentoi Franzén tiedotteessa.

Hamsterit on kuvaus kaikki mitat ylittävästä keräysvimmasta. Hamsterit on Huovisen neljäs romaani, joka ilmestyi vuonna 1957. Kirjan ja elokuvan tarina sijoittuvat 1950-luvulle.

Syksyisen kuvausjakson jälkeen elokuvaa kuvataan myös kevättalvella 2022. Tarkempi ensi-ilta-ajankohta tiedotetaan myöhemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut