Jääkiekkomuseo avaa vaihtuvan näyttelyn erotuomareista – "Ilman raitapaitoja ei kiekkopelejäkään voitaisi pelata"

Suomen jääkiekkomuseo avaa vaihtuvan näyttelyn jääkiekkoerotuomareista keskiviikkona. Samassa yhteydessä on nähtävillä Hakametsän jäähallin viimeistä kautta kunnioittava pienoisnäyttely.

– Niin kauan kuin on ollut jääkiekkoa, ovat lajiin kuuluneet myös erotuomarit. Myös vihellysten oikeudenmukaisuuden arviointi on jääkiekkokokansan ikiaikaista ajanvietettä. Jokaisella lienee oma mielipiteensä tuomareista, varsinkin jos asiaa tarkastellaan oman suosikkijoukkueen lasien läpi. Joka tapauksessa tosiasia on, että ilman raitapaitoja ei kiekkopelejäkään voitaisi pelata.

– Teemoina ovat tuomaritoiminnan kehitys sekä suomalaistuomareiden muistot ja huippuhetket. Artikkeleiden ja valokuvien lisäksi menneisyys konkretisoituu ikimuistoisten esineiden, kuten Timo Favorinin tuhannennen liigaottelun varusteiden kautta, kuvataan Jääkiekkomuseon tiedotteessa.

Tappara ja Ilves siirtyvät joulukuussa pelaamaan Tampereen uudelle areenalle. Jääkiekkomuseo kunnioittaa jääkiekkopyhättöä asettamalla esille presidentti Kekkosenkin ihmeteltävänä olleen pienoismallin, joka on nähtävillä erotuomarinäyttelyn ohessa ja MM-kisojen aikana.

Jääkiekkomuseo sijaitsee museokeskus Vapriikissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut