Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki: Ruotulan alueella varmaa on toistaiseksi vain raitiotie – "Lähtökohta on, että alueella olevat toiminnot pystyttäisiin sovittamaan siihen"

Ruotulan alueen suunnitelmista toistaiseksi ainoa varma on raitiotie. Kaupunkiympäristön suunnittelujohtaja Jukka Lindfors Tampereen kaupungilta kertoo, että Linnainmaan haaran on päätetty kulkevan nykyisen golfkentän eteläreunasta Teiskontien suuntaisesti. Yleiskaavassa raitiotielinjauksen ympäristö on osoitettu asuinalueeksi.

– Alueelle on suunniteltu pysäkki ja tavoitteena on useamman tuhannen asukkaan asuinalue.

Lindfors kertoo, että alueesta tehdään parhaillaan yleissuunnitelmaa. Alasjärven länsipuolen ja Toimelankadun välissä sijaitseva alue rajautuu pohjoisessa metsäalueeseen.

– Yleissuunnitelmassa pyritään sovittamaan yhteen ratikka, asuminen ja lähtökohta on, että tällä hetkellä alueella olevat toiminnot pystyttäisiin sovittamaan siihen, Lindfors sanoo, mutta myöntää, että ahdasta tulee olemaan.

– Tarpeita on paljon ja ehkä joudutaan tekemään kompromisseja.

Yleissuunnitelman on tarkoitus valmistua ensi vuonna. Sen jälkeen käynnistyy asemakaavoitus.

Raitiotien Linnainmaan haarasta ei vielä ole rakentamispäätöstä. Raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa alustava rakentamisaikataulu Taysilta Linnainmaalle on vuosina 2025–2028.

– Asuinalue on sidoksissa ratikkaan. Lähtökohta on, että golfkentän osalta on kirjattu pormestariohjelmaan, että pyrittäisiin löytämään uutta tilaa siltä alueelta. Jos kävisi niin, että joku toiminto joutuisi väistämään, niin pyrittäisiin uusi paikka hakemaan, Lindfors sanoo.

Ensi vuonna on käynnistymässä myös Alasjärven itäpuolisen alueen yleissuunnittelu osana yleiskaavan päivitystä. Sinne on tehty yleiskaavassa mahdollinen varaus leirintäalueelle. Lindfors sanoo, että suunnittelu mahdollistaa myös koko alueen tarkastelemisen ja toimintojen sijoittamisen eri tavalla.

Alueeseen vaikuttaa myös kansallinen kaupunkipuisto, josta kaupunki on jättänyt hakemuksen.

– Hakemuksessa rajat noudattelevat Kaupin vanhojen metsien rajoja suunnittelualueen pohjoisosassa. Siellä on luontoarvoja ja virkistyskäyttöä.

Lindforsin mukaan alueella on paljon potentiaalia.

– Tenniskeskus, golfkenttä, frisbeegolfkenttä ja polkuverkosto. Asumisen kannata houkutteleva paikka.