Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen sivistyspalveluiden johtaja pitää hankalana, jos frisbeegolf joutuu väistämään Ruotulasta: "Liikunta- ja nuorisopuolen intressi on tavalla tai toisella säilyttää frisbeegolfrata nykyisellä sijainnilla"

Tampereen frisbeegolfkeskuksen tulevaisuus on viime päivinä huolettanut frisbeegolfaajia.

Tampereen sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari kertoo, ettei kaupungilla ole isoja suunnitelmia Ruotulan alueen liikuntapaikkarakentamiseksi. Frisbeegolfrata on kaupungin ylläpitämä ja kaupungin ja harrastajien yhteistyössä toteuttama.

– Tämä frisbeegolfratahan on hieno kokonaisuus ja se on saanut paljon kiitosta lajin harrastajilta, Savisaari sanoo.

– Nythän ei ole mitään kaavaratkaisuja, jotka haastaisivat nykyisen radan, mutta meillä on se käsitys, että nykyisen varsinaisen golfradan muutokset, joita on ilmeisesti paperille jo piirretty, jossain määrin haastaisivat nykyisen frisbeegolfradan sijainnin.

Savisaaren mukaan sivistyspalveluiden sekä liikunta- ja nuorisopuolen intressi on tavalla tai toisella säilyttää frisbeegolfrata nykyisellä sijainnilla.

– Tietysti kun ollaan loistava olosuhde frisbeegolfille aikaansaatu ja selvästi käyttäjämäärien ja kiinnostuksen perusteella sillä on tosi paljon kysyntää.

Savisaari toteaa, että rata on saavutettavuudeltaan loistava. Tampere on hyvin saavutettavissa kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja ajatellen, mutta rata on myös paikallisten saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla.

– Ihan vastaavaa aluetta vastaavalla sijainnilla en ainakaan itse pysty kuvittelemaan. Olisi kyllä hankala tilanne, jos se sieltä joutuisi väistämään lajin näkökulmasta ja liikuntapaikkanäkökulmasta, Savisaari sanoo.

– Ymmärrän hyvin kaupunkikehityksen tarpeet ja paineet ja erilaisten asioiden yhteensovittamisen tarpeet, mutta meidän näkökulmasta olisi tärkeää nyt saatujen kokemusten ja käyttömäärien perusteella, että olisi tämä kohde jatkossakin.

Lue Tampereen frisbeeseuran mietteitä frisbeegolfkeskuksen tulevaisuudesta viikonvaihteen Tamperelaisesta.