Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on uuden myymäläkonseptin Linnainmaan Lidl – "On tätä odotettukin"

Kauppa: Linnainmaalta löytyvät nyt K-Citymarket, Prisma ja Lidl, jonka avaamista odotti pihalla pitkä jono ihmisiä.

Linnainmaan Lidlin avaamista odotti torstaiaamuna ennen kello 8 noin 100 metrin pituinen jono ihmisiä ja kun ovi myymälään avautui, valui sisään ensimmäisen puolen tunnin aikana lisää ja lisää väkeä.

Myyntipäällikkö Mikko Laanniemi Lidliltä kertoo, että Linnainmaan myymälä on yrityksen luokituksessa myymäläkonsepti vuosimallia 2021 eli kansan kielellä se on uusinta uutta.

– Näkyvin muutos edellisiin konsepteihin on torimainen hedelmä- ja vihannestiskialue, joka on rakennettu L-muotoon, Laanniemi sanoo.

Pappilassa asuvat Carita Berglind ja Tommi Hynni olivat Lidlissä heti aamusta. He uskovat käyvänsä jatkossa Linnainmaan Lidlissä silloin tällöin, mutta ensisijainen ruokakauppa siitä ei tule.

– Olemme S-ryhmän kauppojen käyttäjiä. Joka tapauksessa on mukava, että alueelle tuli pienempi kauppa Prisman ja K-Citymarketin lisäksi, Berglind ja Hynni sanovat.

– Tästä tulee minun uusi ykköskauppani. On tätä odotettukin, Atalassa asuva Anni Koskiniemi iloitsee uudessa myymälässä.

Näkyvin muutos edellisiin konsepteihin on torimainen hedelmä- ja vihannestiskialue.

Hän on kuulemma jo ennestään Lidlin kannattaja. Lähimpään vaan on ollut aika pitkä matka ennen Linnainmaan myymälän avaamista.

– Tulin tänne fillarilla vartissa ja autolla menee pari minuuttia. Sijainti on kannaltani hyvä, Koskiniemi kuvailee.

Linnainmaan Lidlin metsäisellä tontilla on pönttö liito-oravalle pesimäpaikaksi ja alueen pieni luontopolku, joka kulkee myymälärakennuksen takana, säilyy edelleen virkistystarkoituksessa.

Pihapiirin erikoisuus on tontilta löytynyt muinaismuistokivi. Kiveä suojelee muinaismuistolaki ja sillä on määritelty suoja-alue, jota on kunnioitettu myymälän pihan suunnitelmassa.

Lidl huolehtii parkkipaikan läheisyydessä olevan kiven ympäristön hoidosta.

Linnainmaan myymälän parkkipaikalla on kaksi paikkaa varattuna sähkö- ja hybridiautojen lataamiseen. Latauspisteet ovat niin sanottuja pikalatauspisteitä, joissa auton akkuun saa virtaa jo puolen tunnin kauppareissun aikana.

Linnainmaan ja Pappilan alueella ovat jo K-Citymarket sekä Prisma. Lidl tuo seudun päivittäistavarakauppakilpailuun uutta värinää.

– Hienoa, että pääsimme vihdoin avaamaan myymälän ja antamaan alueen asukkaille lisää tarjontaa. Seutu on kehittyvä ja kun ratikka tulee tänne muutaman vuoden kuluttua, tulee asukkaitakin lisää, Mikko Laanniemi toteaa.